Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 12 d.

Nacionalinė biblioteka pasitinka savo 100-metį: pristatytas reprezentacinis vaizdo klipas

Artėja bibliotekos bendruomenei reikšmingi metai – netrukus bus minimas Nacionalinės bibliotekos šimtmetis. Pasitikdama jubiliejinius 2019-uosius metus biblioteka nuo šios dienos pradeda viešai demonstruoti naujai sukurtą reprezentacinį vaizdo klipą. Į viešą peržiūrą šiandien per pietų pertrauką buvo pakviesta visa bibliotekos bendruomenė.

Susitikime generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas vaizdo klipo kūrėjų komandai padėkojo už profesionaliai atliktą darbą ir atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo trumpu meno kūriniu parodyta ir pristatyta artėjančio jubiliejaus prasmė ir esmė. „Vaizdo klipą laikome svarbia šimtmečio minėjimo konteksto dalimi. Malonu pažymėti, kad Malaizijoje vykusios pasaulinės IFLA konferencijos dalyviams šiuo klipu vieniems pirmųjų buvo perduota žinia iš Lietuvos apie 2019 metais minimą Lietuvos nacionalinės bibliotekos jubiliejų ir tai sukakčiai skiriamus renginius ir veiklas“, – pasakojo generalinis direktorius. Pasak prof. dr. R. Gudausko, Nacionalinių bibliotekų direktorių konferencijos (CDNL) kasmetiniame susitikime pristatytas vaizdo klipas sulaukė palankaus įvertinimo ir buvo pavadintas pavyzdiniu.

Susitikime su bibliotekos bendruomene filmo kūrėjas, vienas iš agentūros „Clandestinos“ įkūrėjų ir kūrybos vadovas Antonio Bechtle prisipažino, kad didžiuojasi galimybe kurti tokiai svarbiai institucijai kaip Nacionalinė biblioteka, didžiuojasi ir savo komandos atliktu darbu. „Turėjome tikslą šiuo trumpu pasakojimu ne tik parodyti skaitančius žmones kaip atskirą žmonijos rūšį, bet ir paskatinti visus burtis į skaitančiųjų bendruomenę ir kartu parodyti, kad keičiasi ir pati biblioteka, nes keičiasi ir kinta skaitytojas. Todėl organiškai gimė pagrindinė mintis ­– skaitytojų šventovė jau 100 metų. Liko tik vaizdais, per kiną tą pasakojimą perteikti žiūrovams“, – sakė vienas iš reprezentacinio vaizdo klipo kūrėjų.

Originalų garso takelį vaizdo klipui sukūrė žinomas atlikėjas ir kino muzikos kūrėjas iš Peru Victoras Villavisencio.

Vidutiniškai per dieną Nacionalinėje bibliotekoje apsilanko daugiau nei 1 200 lankytojų. Lietuva  turi visa jėga veikiančią nacionalinę atminties instituciją, kuri vykdo jai patikėtą misiją – būti Lietuvos žinių erdve, kuriančia vertę visuomenei, ir Nacionalinio publikuotų dokumentų archyvo saugotoja. Kviečiame tuos, kurie priskiria save skaitančiųjų žmonių rūšiai, įsilieti į bibliotekos bendruomenę, tapti jos šeimos nariu ir kartu prasmingai pasitikti artėjantį bibliotekos šimtmetį.

Skaitytojų šventovė jau 100 metų!


Pristatymo renginio nuotraukos ›