Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 17 d.

Paslaugos moksleivių grupėms

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas 2018–2019 mokslo metais kviečia moksleivių ir darželinukų grupes aktyviai naudotis teikiamomis paslaugomis.

Rytmečio skaitymai

Nuo rugsėjo 24 d. ikimokyklinio amžiaus vaikai ir 1–2 klasių moksleiviai laukiami garsiniuose rytmečio skaitymuose. Skaitysime literatūros kritikų įvertintas knygas, apžiūrėsime iliustracijas, pasikalbėsime apie kūrinį, o jei norėsime, perkursime ar pratęsime pasakojimą. Padedami meno pedagogės piešime, lankstysime, karpysime ar kitaip kursime su skaitomu literatūros kūriniu susijusius darbelius.  

Susitikimai organizuojami kiekvieną pirmadienį ir penktadienį 10 valandos.

Literatūriniai protų mūšiai

Nuo rugsėjo 26 d. kviečiame moksleivius vėl susirungti literatūrinių protų mūšių žaidime. Lauksime atvykstant vieną klasę (žinoma, iš anksto susitarus). Pasiskirstę į 4–5 narių komandas mokiniai galės pasivaržyti savo žiniomis apie perskaitytas lietuvių ir užsienio autorių knygas, išspręsti su literatūra susijusias logines užduotis. Klausimai parengti atsižvelgiant į mokyklinę programą ir profesionalų rekomendacijas.

Literatūriniai protų mūšiai rengiami kiekvieną trečiadienį nuo 9 valandos.

Kūrybinės dirbtuvės

Dirbtuvės PATS SAU kviečia registruotis klases, norinčias praktiškai ir interaktyviai bei kūrybiškai išmėginti pamokose įgytas žinias (programa derinama individualiai). Dirbtuvėse esantis ir nuolat pačių dalyvių atnaujinamas inventorius bei įvairūs technologiniai įrenginiai padės mokiniams sujungti žinias ir vaizduotę.

Kūrybinės dirbtuvės organizuojamos pirmadieniais–penktadieniais nuo 10 iki 12 valandos.

Registracija į dirbtuves el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 5 239 8580.

Ekskursijos

Kiekvieną darbo dieną organizuotoms grupėms vedame ekskursijas. Lydimi gido susipažinsite su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis, sužinosite pastato istoriją. Ekskursijos trukmė – iki 45 minučių.

Registracija ir informacija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 5 239 8561.