Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 20 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatyta knyga „Viskas bus gerai“

Knyga, kuri niekada netaps bestseleriu.  Tokiu apibūdinimu išsyk buvo apdovanota nauja, labdaros iniciatyvos „Happimess“ išleista knyga „Viskas bus gerai“. Jos autoriai –  žurnalistė Jurga Baltrukonytė ir fotografas Algis Kriščiūnas. Antradienio vakare, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, šis leidinys buvo pristatytas visiems susirinkusiems.

Naujoji knyga – apie šeimą, meilę, draugystę ir gražią kaimynystę. Svarbiausia, ji taip pat skirta padėti vaikams, sergantiems onkologine liga, suprasti ligos eigą ir gydymo kelią iki pat pasveikimo.

Kasmet Lietuvoje šia liga suserga apie 100 vaikų, iš kurių pasveiksta apie 80. Tačiau dažnai ne fizinė dalis būna sudėtingiausia ilgame gydymo procese. Ne mažiau sunki būna vaikų, jų artimųjų psichologinė ir emocinė būsena. Šia knyga leidėjai siekia padėti tokioms šeimoms lengviau praeiti sunkų gydymo kelią.

„Viskas bus gerai“ bene pirmoji tokio pobūdžio lietuviška knyga, kurios tikslas padėti tėvams, gydytojams paaiškinti mažiesiems jų ligą jiems suprantamomis sąvokomis. Leidinyje gausu vaizdingų iliustracijų, kurias sukūrė Algis Kriščiūnas, pagal Jurgos Baltrukonytės kurtus literatūrinius tekstus. Knygoje taip pat yra žaidimų, piešimo ir rašymo užduočių, kad mažiesiems skaitytojams būtų dar lengviau susidraugauti su knygos herojais ir juos suprasti.

„Ir nors kartais, parašius knygą, užplūsta nerimas, kad kažką padarei ne taip, gal sakiniai nelabai gražūs, herojai neišbaigti, gal siužetas grybauja, šį kartą, išėjus knygai ligoniukams ir jų tėvams "Viskas bus gerai", esu laiminga. Stengiausi, kad visi, gulėdami ligoninės lovelėse, jaustųsi ramesni. Norėjau visiems nusiųsti gražų sapną prieš naktį. „Viskas bus gerai“, – jautriai po knygos pristatymo savo „Facebook“ paskyroje užrašė knygos autorė.

Daugiau informacijos:


Daugiau nuotraukų ›