Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 24 d.

Išėjo 3-iasis šių metų žurnalo „Rubinaitis“ numeris

Pasirodė trečiasis šiais metais žurnalo „Rubinaitis“ numeris. Leidinys nušviečia vaikų literatūros naujienas bei aktualijas, kurios skirtos pedagogams, bibliotekininkams, leidėjams, tėvams, studentams ir kitiems, dirbantiems su vaikais ir jiems skirtomis knygomis.

Šis numeris skirtas kaimynų latvių vaikų literatūrai.

„Straipsnių“ rubriką sudaro trys publikacijos. Profesorė Ilzė Stikanė straipsnyje „Latvių vaikų literatūros viršukalnės“ apžvelgia Latvijos vaikų literatūros istoriją nuo ištakų iki šių dienų. Austra Avotina supažindina mus su garsia ir kūrybinga dailininke Anita Paegle („Anita Paeglė ir kalnakopys“). Žinomo latvių autoriaus Mario Rungulio istorijas apie vaiduoklius pristato Silvija Tretjakova. Vytauto Didžiojo universiteto doktorantė Kristina Vaisvalavičienė apžvelgia latvių literatūros vertimus Lietuvoje.

Rubrikoje „Paskaitykim, mama, tėti!“ publikuojamos dvi ištraukos iš M. Rungulio knygos „Pasivaikščiojimas po mirusiųjų miestą“ ir pluoštelis Latvijos poetų eilėraščių vaikams.

Skaitytojų mėgstamoje rubrikoje „Mano vaikystės skaitymai“ vertėją iš latvių kalbos, folkloristę Liliją Kudirkienę kalbina Audrius Musteikis. Pokalbyje prisimenama vaikystė, gyvenimas Lietuvos ir Latvijos pasienyje mišrioje latvių ir lietuvių šeimoje.

Rubrikoje „Bibliografija“ spausdinamas sąrašas „2019 m. vaikų literatūros datos“.

Apie kelionę vaikų literatūros keliais po Didžiąją Britaniją rašo Roma Kišūnaitė „Laiškų“ skiltyje.

„Kronika. Informacija. Skelbimai“ pristato 36-ąjį IBBY kongresą Atėnuose.

Kviečiame apsilankyti Vaikų literatūros informacijos svetainėje http://rubinaitis.lnb.lt/