Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 1 d.

Spalio 1 d.: knygos „Baltųjų rūmų viduje: keičiant žaidimo taisykles“ pristatymas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks visuomenei atvira Ronaldo Kesslerio naujausios knygos „Trumpo Baltųjų rūmų viduje: keičiant žaidimo taisykles “ (Inside the Trump White House: Changing the Rules of the Game“) diskusija.

Vienas žinomiausių JAV Baltųjų rūmų ir specialiųjų tarnybų užkulisių specialistų, rašytojas ir ilgametis galingiausios pasaulio valstybės vadovo Donaldo Trumpo draugas Ronaldas Kessleris lankysis Nacionalinėje bibliotekoje. Ne vieną dešimtmetį Trumpų šeimą pažįstantis žurnalistas sugebėjo prakalbinti daugelį Baltuosiuose rūmuose dirbančių ar neseniai dirbusių žmonių ir atskleisti netikėtų įžvalgų.

Viena jų – apie Melanijos Trump įtaką JAV prezidento administracijos priimamiems sprendimams. Nors iš Slovėnijos kilusi Melanija atrodo atsiribojusi nuo vyro veiklos, R. Kesslerio pašnekovai – buvęs ir esami aukšti Baltųjų rūmų pareigūnai – teigia, kad ji dalyvauja daugelyje svarbių posėdžių ir nevengia taikliai prieštarauti vyrui ir argumentuotai įtikinti jį pakeisti savo nuomonę.

Vieną žinomiausių Vašingtono užkulisių žinovų, vadinamąjį insider į Lietuvą pakvietęs Kauno technologijų universiteto Europos instituto direktorius, ambasadorius Vygaudas Ušackas tikisi, kad susitikimas su R. Kessleriu leis geriau pažinti ir mūsų svarbiausios sąjungininkės – JAV prezidentą Donaldą Trumpą, ir jo neretai visą pasaulį pribloškiančių sprendimų motyvus.

„Ronaldas Kessleris, su kuriuo asmeniškai susipažinau prieš gerą dešimtmetį, ne tik pažįsta Baltuosiuose rūmuose sprendimus priimančius žmones, bet ir geba juos prakalbinti. Neabejoju, kad diskutuojant turėsime progą geriau suprasti ir JAV prezidento mąstymą, jo priimamų sprendimų priežastis. R. Kessleris nesiekia „demaskuoti“ D. Trumpo – jo manymu, išankstiniai vertinimai dažnai yra klaidingi, o šiandieninį JAV prezidentą jis lygina su Ronaldu Reaganu, kurio daugelis irgi nemėgo, bet jis sugebėjo sugriauti Sovietų Sąjungą“, – sako KTU Europos instituto vadovas, ambasadorius V. Ušackas.

Kviečiame į visuomenei atvirą diskusiją, susitikimą su R. Kessleriu ir ambasadoriumi V. Ušacku. Diskusiją moderuos žurnalistas Audrius Matonis. Diskusija vyks anglų kalba.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 1 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“