Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 17 d.

Spalio 17 d.: paskaita „Flamenko: apie aistrą šokiui ir gyvenimui“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir flamenko teatras „Sandra Domingo“ siūlo pamiršti rudens melancholiją ir pasinerti į temperamentingą flamenko pasaulį. Teorinėje paskaitoje ir praktinėje dalyje patirtimi bei žiniomis dalinsis flamenko šokėja ir choreografė Sandra Domingo. Kviečiami visi, norintys sužinoti daugiau apie flamenko: su aistra, Ispanija ir rožėmis plaukuose siejamą meno stilių.

Susitikime sužinosime, kuo skiriasi flamingai nuo flamenko, iš kur flamenko menas atsirado ir kaip jis keitėsi, kokios yra flamenko suknelių mados ir kas yra aukštoji flamenko mada, kiek yra skirtingų flamenko stilių, ar kiekvienas ispanas šoka flamenko ir ką apie tai mano japonai. Taip pat bus kalbama ir apie neabejotiną flamenko šokio naudą sveikatai ir dar daug daugiau.

Sandra Domingo – profesionali flamenko šokėja ir choreografė, flamenko šokio teatro „Sandra Domingo“ įkūrėja. Lietuvių kilmės atlikėja Ispanijos šokio institute „Alicia Alonso“ 2012 metais įgijo scenos menų magistro laipsnį, studijavo visame pasaulyje garsioje flamenko meno ir šokio mokykloje „Amor de Dios“ (Madridas, Ispanija). Jos mokytojai – pripažinti ir premijomis apdovanoti flamenko šokio virtuozai: Farruquito, Maria Juncal, Joaquin Grilo, La Lupi, Carmen La Talegona, Alfonso Losa, Concha Jareno, David Paniagua, Olga Pericet, El Guito, Pepa Molina, Belen Fernandez, La Tati ir kt.

2012 m. Madrido teatre kartu su kolegomis pristatė eksperimentinį šokio spektaklį „J. S. Bachas: Goldbergo variacijos“, vienoje iš Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstė vaidybos ir scenos meno paslaptis. Nuolat savo žinias tobulina Madrido, Granados, Berlyno, Kopenhagos, Vienos šokių akademijose.

2015 m. subūrė charizmatišką šokėjų trupę ir įkūrė savo vardo teatrą. Sandra Lietuvos ir Latvijos publikai pristatė debiutinį flamenko šokio spektaklį „KARMEN: jei Dievas būtų moteris“, 2016 m. – „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk“, 2017 m. sukūrė „Madam“ ir išskirtinį solinį šokio spektaklį „Svajonės“.

Trumpai apie renginį

Data spalio 17 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“