Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 16 d.

Spalio 16 d.: vaikų pasakų knygos „Užsimerk“ pristatymas

Užsimerk ir pažink akimis nematomą pasaulį! Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su VšĮ „Verslas ar Menas“ kviečia susipažinti su knyga, kurią galima skaityti net keturiais pojūčiais: rega, lytėjimu, klausa ir uosle.

„Užsimerk“ – tai vaikų pasakos, iliustruotos žymios menininkės Nomedos Marčėnaitės. Knyga išleista ir reginčiųjų, ir Brailio raštu su taktilinėmis iliustracijomis bei kvepiančiomis pasakomis. Knygelė yra itin vertinga edukacinė priemonė – lavina vaikų pojūčius, mąstymo gebėjimus, ugdo socialines kompetencijas bei dorovines vertybes.

Knygos pristatyme menininkė N. Marčėnaitė pasidalins istorijomis, kaip gimė knygos iliustracijos, kurios leidžia įsijausti į kitą pasaulį ir užsimerkus sekti pasakų herojų pėdutėmis. Taip pat regos negalią turintis jaunimas pristatys savo meninius gabumus, o neregiai vaikai kartu su parfumeriu Aisčiu Mickevičiumi leis užuosti kvapus, kuriuos sukūrė pagal pasakas iš knygos „Užsimerk“. Pažintis su nereginčiais padės pajusti pasaulį jų akimis.

Taip pat renginyje dalyvaus knygos leidėja Eglė Jokužytė, kuri šeimoms ir pedagogams papasakos, kuo ypatinga ši knyga vaikams. Kaip ją skaitant skatinamas suaugusiųjų ir vaikų bendravimas apie skirtingus žmones ir keičiamas vaikų gėrio bei grožio suvokimas. Mažuosius skaitytojus kviesime dalyvauti edukacinėje ir kūrybinėje programoje, tobulinti improvizavimo ir kūrybiškumo įgūdžius, patirti gerų emocijų.

Nepraleiskite progos susipažinti su išskirtine knyga, kurią galima skaityti, jausti ir užuosti.

Trumpai apie renginį

Data spalio 16 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Nacionalinė biblioteka, VšĮ „Verslas ar Menas“
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“ ›
taskoistorija.lt
VšĮ „Verslas ar Menas“ „Facebook“ paskyroje ›