Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 10 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatyta knyga-fotoalbumas, skirta dr. B. Lubiui atminti

Bronislovui Lubiui, Nepriklausomybės Akto signatarui, buvusiam premjerui, inžinieriui ir chemijos mokslų daktarui, Pramonininkų konfederacijos prezidentui, verslininkui ir mecenatui spalio 8 dieną būtų sukakę 80 metų. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo pagerbtas valstybininko dr. B. Lubio atminimas.

Renginyje pristatyta ką tik išleista knyga-fotoalbumas „Dr. Bronislovas Lubys. Prabėgančios akimirkos“ ir parodytas filmas apie B. Lubį. Šeimos draugai, kolegos, bendradarbiai mintimis vėl turėjo galimybę grįžti į visai netolimą praeitį.

Kaip knygoje rašo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, B. Lubiui labai rūpėjo Lietuvos raida. „Jis aktyviai rėmė meną, kultūrą, Lietuvos bažnyčių restauravimą, monumentalių knygų leidybą ir nepasistatė altoriaus pelnui. Jo nuostatos kalbant apie esminius Lietuvos ateities klausimus buvo aiškios, atviros, įtikinančios, kariuomenė reikalinga, Lietuvos saugumo garantijos – Vakaruose.“

Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus nuomone, B. Lubio nuopelnai Lietuvai daug didesni ir svarbesni negu įvairių ministerijų ir politinių partijų. „Ir tai yra didelis įnašas jo gyvenime – gyvenau, stengiausi, padariau ir palieku rezultatus.“

Gausiai iliustruotame leidinyje skaitytojai galės artimiau susipažinti su pagrindiniais B. Lubio intelektualinės biografijos, gyvenimo kelio etapais, santykiais su įvairių kraštų ir rangų žmonėmis, Lietuvai nuveiktais darbais.