Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 16 d.

Spalio 16 d.: Eugenijaus Ignatavičiaus knygos „Nepabūgę laisvės“ pristatymas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatoma naujausia Eugenijaus Ignatavičiaus dokumentinių apybraižų knyga „Nepabūgę laisvės“. Knyga pasakojanti apie žmones, ne tik lietuvius, kurie pasipriešino XX a. žiauriai bolševizmo pabaisai ir okupacijai.

Jeigu susitiktume su knygoje „Nepabūgę laisvės“ aprašytais žmonėmis, įsitikintume, kad jie niekuo ypatingu neišsiskiria iš mūsų daugelio mirtingųjų. Jų skirtybę, paveldėtą iš tėvų ir protėvių, – tiesos, artimo meilės, atsakomybės už tautos likimą ir laisvės proveržį atskleidė nežmoniški XX a. įvykiai. Jie negalėjo ne tik prisitaikyti ar susitaikyti su gyvenimo saule užtemdžiusia prievarta, melu, bet nepaisydami smurto visa esybe priešinosi. Rizikuodami ne tik artimųjų, tautos ir jų pačių likimu – drąsūs ir laisvi pasitiko kančias, tremtį, kalėjimus, net mirtį – laisvės, tiesos ir Tėvynės vardan. Pasielgti kitaip jiems neleido įgimtas laisvės troškimas, ištikimybė tautai, sąžinė. Jie, neišduodami savęs, gynė savo ir kitų garbę.

E. Ignatavičiaus publicistinės knygos „Nepabūgę laisvės“ pristatyme dalyvaus knygos autorius, Lietuvos literatūros instituto direktorė Aušra Martišiūtė-Linartienė, profesorius Donatas Katkus. Taip pat knygos perteikiamo turinio įspūdį sustiprins dokumentinis filmas „Stirna“ (rež. Juozas Sabolius, 50 min.), kuris sukurtas pagal E. Ignavičiaus scenarijų.

Trumpai apie renginį

Data spalio 16 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›