Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 16 d.

Bibliotekininkų seminaras apie tarptautinę inkunabulų proveniencijų duomenų bazę MEI

Spalio 11 dieną įvyko bibliotekininkų seminaras, skirtas tarptautinei inkunabulų proveniencijų duomenų bazei „Material Evidence in Incunabula“ (MEI). Jame dalyvavo retų spaudinių ir rankraščių skyrių specialistai iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo, Vilniaus universiteto, Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių ir Kauno viešosios apskrities bibliotekų.

Inkunabulai yra nuo spaudos išradimo iki 1500 m. gruodžio 31 d. imtinai išleistos knygos ir laikomi ypač svarbia dokumentinio paveldo dalimi. Nuo 2017 m. pradžios trys Lietuvos didžiosios bibliotekos įsitraukė į šios inkunabulų proveniencijų duomenų bazės MEI kūrimą. Ši bazė yra vienas iš tarptautinio projekto „The 15cBOOKTRADE“ skaitmeninių įrankių.

Seminaras buvo surengtas siekiant pasidalyti įspūdžiais ir patirtimi, įgyta bibliotekininkams dalyvaujant įvairiuose renginiuose, susijusiuose su duomenų baze MEI. Kartu šis seminaras buvo puiki galimybė išsiaiškinti kylančius klausimus dirbant su MEI duomenų baze ir aptarti tolesnes šio darbo perspektyvas.

Daugiau informacijos apie seminarą galite rasti čia ›