Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 17 d.

Išleistas biuletenis „Lietuvos spaudos statistika 2017“

Leidinyje skelbiama statistinė informacija apie spausdintinius dokumentus, garsinius, regimuosius ir skaitmeninius dokumentus fizinėse laikmenose, kurie 2017 metais gauti iš šalies leidėjų kaip privalomieji egzemplioriai ir saugomi Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Trūkstami duomenys gauti susisiekiant su leidėjais elektroniniu paštu ar telefonu.

Į išsamią statistinę apskaitą įtrauktos knygos ir brošiūros, laikraščiai bei žurnalai. Duomenys pateikiami įvairiais aspektais, pavyzdžiui, teksto kalbos, paskirties, teminiu, pagal leidėjus ir kt. Taip pat leidinyje skelbiama statistinė informacija apie natas, žemėlapius, vaizduojamosios dailės spaudinius, leidinius Brailio raštu bei smulkiąją spaudą. Rasime ir duomenis apie disertacijų santraukas pagal mokslo kryptis ir leidėjus. Visa informacija pateikiama lentelėse bei diagramose.

Čia skelbiama išsami statistinė informacija apie publikuotus dokumentus atspindi šalies leidybos būklę, ji gali būti naudinga leidybinės veiklos kokybinio ir kiekybinio vertinimo, prognozavimo priemonė.

Nuo 2017 metų „Lietuvos spaudos statistika“ leidžiama tik elektroniniu formatu.

„Lietuvos spaudos statistika 2017“ (atsisiųsti PDF ›)