Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 26 d.

Spalio 26 d.: konferencija ir piliečių dialogas „Europos ateitis: bendros vizijos beieškant“

2018 metais Baltijos šalys švenčia savo šimtmetį. Po nepriklausomybės atgavimo 1990–1991 m. Estija, Latvija ir Lietuva sparčiai ir sėkmingai integravosi į Europos Sąjungą (ES) ir Vakarų politikos, saugumo ir ekonomines struktūras. Jos visos yra euro zonos narės, suinteresuotos euro sėkme. Šalims taip pat rūpi tolesnis regiono saugumo stiprinimas.

Debatuose apie Europos ateitį, diskusijose apie plataus užmojo ES reformas dominuoja vadinamasis „Prancūzijos ir Vokietijos variklis“. Vis dėlto šių dviejų šalių tandemo nepakanka norint paskatinti Europos integracijos procesą, ne visos Europos šalys pritaria ir „labiau europiniam“ scenarijui. Reformuojant ES  būtina ieškoti kompromiso tarp skirtingų valstybių pozicijų ir į debatus apie Europos ateitį įtraukti ir mažesnes šalis. Norėdama sulaukti visuomenės palaikymo vykdomoms reformoms, ES turėtų stiprinti dialogą su pilietine visuomene ir atsižvelgti į piliečiams aktualius klausimus.

Europoje stiprėja populistinės nuotaikos ir radikalūs judėjimai. Proeuropietiškos pilietinės visuomeninės organizacijos vaidina esminį vaidmenį skatinant aktyvų visuomenės dalyvavimą ieškant bendrų sprendimų ir atkreipiant dėmesį į platesnės ekonominės ir politinės integracijos svarbą ES.

Europos federalistų sąjunga (angl. UEF) drauge su Konrado Adenauerio fondu (vok. Konrad-Adenauer-Stiftung), Liberalų ir demokratų aljansu už Europą (angl. ALDE) kviečia pilietinės visuomenės atstovus, ekspertus ir politikus iš Lietuvos ir kitų Europos šalių į konferenciją Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje aptarti Europos Sąjungos ateities perspektyvų ir piliečių vaidmens ją kuriant.

Renginio tikslas – suteikti platformą pilietinės visuomenės atstovų ir sprendimų priėmėjų iš įvairių Europos šalių diskusijoms ir atsakyti į klausimą, kokios Europos mes norime.

Trumpai apie renginį

Data spalio 26 d.
Laikas 14.45 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Organizatorius Europos federalistų sąjunga Lietuvoje
Partneriai Konrado Adenauerio fondas, Europos federalistų sąjunga, Liberalų ir demokratų aljansas už Europą
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“

Organizatorius:

Europos federalistų sąjungos Lietuvoje logotipas

Partneriai:

Partnerių logotipai