Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 22 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatyta naujoji „Neregėta Lietuva“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje spalio 22 d. pristatytas naujasis fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos fotografijų albumas „Neregėta Lietuva“. Albumas perteikia tai, kuo mes, lietuviai, didžiuojamės ir ką branginame – nuostabų mūsų kraštovaizdį, unikalų paveldą ir įkvėpinančius XXI a. išmaniosios Lietuvos pasiekimus.

Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. Renaldas Gudauskas pabrėžė, kad naujasis M. Jovaišos fotografijų albumas, pristatomas Lietuvos valstybės šimtmečio kontekste, ne tik išskiria neregėtą, stulbinantį šalies kraštovaizdį, bet taip pat pateikia Lietuvą kaip išskirtinių galimybių kraštą. „Naujoji „Neregėta Lietuva“ priverčia suvokti, kad turime rusenantį inovacinių technologijų židinį, kuris leidžia išlikti konkurencingiems visame pasaulyje“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Albumo autorius M. Jovaiša, pristatydamas naująją „Neregėtą Lietuvą“, pasakojo, kad fotoalbumas susideda iš trijų skirtingų dalių – kraštovaizdžio, paveldo ir ateities. „Pristatant Lietuvą nebeužtenka papasakoti apie tai, kokiu kraštovaizdžiu žavimės, kokią istoriją esame sukūrę. Daugeliui smalsu sužinoti, kuo mes gyvename dabar ir kuo mes esame išskirtiniai. Šis fotografijų albumas ir apima tai, kas reikšminga mūsų praeityje ir kokią ateitį galime sukurti“, – nurodė fotografas ir verslininkas M. Jovaiša.

Fotografo teigimu, renkant naujosios „Neregėtos Lietuvos“ viršelį, buvo labai svarbu atrasti ir užfiksuoti akimirką, kuri pristatytų visas tris fotografijų albumo dalis. „Man labai sunku kūrybiniame procese judėti į priekį, kai nežinau, koks bus fotografijų albumo viršelis. Atradęs Kirkilų apžvalgos bokštą Biržų rajone, suvokiau, kad būtent šis modernus bokštas, skirtas susipažinti ir grožėtis nuostabiu Lietuvos kraštovaizdžiu, puikiai atskleis naujosios „Neragėtos Lietuvos“ pagrindinę idėją“, – atviravo fotografijų albumo autorius M. Jovaiša.

Kviečiame susipažinti su naujuoju „Neregėtos Lietuvos“ fotografijų albumu.

Daugiau:


Daugiau nuotraukų ›