Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 26 d.

Tarptautinė bibliotekų asociacijų ir institucijų federacija kviečia teikti idėjas jos idėjų bankui

2017 metais, analizuodama netolimos ateities pasaulinius iššūkius, Tarptautinė bibliotekų asociacijų ir institucijų federacija (IFLA) pradėjo tirti ir analizuoti bibliotekų problemas ir galimybes visame pasaulyje. Pradžią šiai diskusijai davė IFLA generalinis sekretorius Geraldas Leitneris IFLA tarptautiniame kongrese Kvala Lumpūre (Malaizija). Jis pakvietė bibliotekininkus, bibliotekų partnerius ir bičiulius iš viso pasaulio prisidėti prie bendro ateities bibliotekų vizijos idėjų banko kūrimo.

Tikimasi, kad tai bus didžiausias idėjų bankas, skirtas įgyvendinti „Globalią viziją“ realybėje. Pagrindinis „Globalios vizijos“ tikslas – sukurti tvirtą bendrą bibliotekų erdvę, ugdančią raštingą, informuotą ir aktyvią visuomenę. Šios idėjos taps įkvėpimo šaltiniu ir strateginiam, ir kasdieniniam bibliotekininkų darbui.

Tokia iniciatyva, prie kurios prisidėti turi galimybę kiekvienas pasaulio bibliotekininkas, skelbiama pirmą kartą. Dar niekada iki šiol tiek daug bibliotekininkų iš įvairiausių pasaulio šalių nedalyvavo ir visuotinėje diskusijoje.

Kaip teigia G. Leitneris, „tai tik didelių darbų pradžia. Kad įgyvendintume visas puikias galimybes, kurios nurodytos „Globalios vizijos ataskaitoje“, mums visiems reikia jūsų idėjų ir veiksmų.“

Tai ir yra Idėjų bankas. Visos idėjos yra sveikintinos. Bet paskubėkite! Laiko idėjoms pateikti likę nedaug – iki spalio 31 dienos.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos bibliotekininkų draugija sveikina IFLA iniciatyvą ir kviečia Lietuvos bibliotekininkus, visos bibliotekų bendruomenės narius aktyviai dalyvauti didžiausioje pasaulio diskusijoje apie bibliotekų perspektyvas.

Ar pateikėte savo idėją Globalios vizijos idėjų bankui?