Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 11 d.

Lapkričio 12 d.: „Pagalbos sau gido seksualinę prievartą patyrusiems vyrams“ pristatymas

„Dažniausias elgesys su smurto aukomis – ištremti jas kuo toliau nuo sąmoningumo“, – teigia viena žymiausių pasaulyje traumų tyrėjų dr. Judith Lewis Herman. Seksualinė prievarta savaime labai sunki tema, o ją patyrusių žmonių galimybės gauti pagalbą vis dar menkos. Kviečiame susipažinti su „Pagalbos sau gidu  seksualinę prievartą patyrusiems vyrams“ Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Nacionalinėje bibliotekoje psichologai, žurnalistai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai diskutuos apie vis dar nematomą grupę aukų – seksualinę prievartą patyrusius vyrus. Bus kalbama apie šios traumos stigmą, pagalbos priemones, aptariama, kodėl taip sudėtinga apie šią patirtį kalbėti ir kokios galimos tylos pasekmės. Visi besidomintys psichologija, ypač traumų psichologija, psichologinę pagalbą teikiantys specialistai, psichologijos studentai kviečiami padiskutuoti.

Diskusijoje dalyvaus Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė, Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narė Dovilė Šakalienė, Vilniaus vyrų krizių centro steigėjas ir konsultantas Algis Davidavičius, psichologė-psichoterapeutė ir VšĮ Krizių įveikimo centro direktorė Simona Glodenienė. Diskusiją moderuos LRT radijo žurnalistas Mindaugas Jackevičius.

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 12 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
Lietuvos Respublikos Seimas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›