Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 8 d.

Lapkričio 8 d.: renginys „Elgesio mokslai: kaip stumtelėti reformas“

„Kurk Lietuvai“ alumnų asociacija ir VšĮ Viešosios politikos ir vadybos institutas kviečia besidominčius viešosiomis paslaugomis ir politika į Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiantį susitikimą, kuriame bus kalbama apie pokyčių valstybėje kūrimą, taikant elgesio mokslų principus (angl. Behavioural Sciences).

Renginyje bus pasakojama, kas tie elgesio mokslai, kaip jie keičia nusistovėjusius stereotipus apie žmogaus prigimtį ir kuo „stumtelėjimai“ (angl. nudges) skiriasi nuo įprastų viešosios politikos ir verslo veikimo būdų.

Sužinosite, kodėl tuometinis  Bogotos meras Antanas Mockus Šivickas sugalvojo nesilaikančius kelių eismo taisyklių tramdyti gatvėse išstatydamas mimus. Taip pat lektoriai patars, kaip kovoti su patyčiomis, smurtu šeimoje keičiant socialines normas, kaip mažinti alkoholio vartojimą be draudimų ir kt.

Šiuo renginiu Nacionalinėje bibliotekoje pradedama „Kurk Lietuvai“ alumnų iniciatyvų serija apie inovacijas viešajame sektoriuje ir jų skatinimą.

Renginio svečiai:

  • Paulius Yaminas Slotkus, buvęs Kolumbijos vyriausybės Elgesio pokyčių komandos vadovas, dirbęs su A. Mockumi, tarptautinis konsultantas, Kolumbijos lietuvis. Šiuo metu studijuoja doktorantūrą Londono ekonomikos mokykloje;
  • Egidijus Barcevičius, Viešosios politikos ir vadybos instituto tyrimų vadovas.

Dalis renginio vyks anglų kalba. Registracija prieš renginį prasideda nuo 16 valandos.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 8 d.
Laikas 16 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 3 val.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Partnerė Jaunųjų profesionalų programos alumnų asociacija
Rėmėjas Viešosios vadybos ir politikos institutas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›