Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 5 d.

Lapkričio 5 d.: „Tvirta mergaitė. Apie vaikų gyvenimą be rožinių ir žydrų sienų“

Ką turime žinoti apie kultūrinį seksizmą, kurdami vaikų ateitį, kokias profesijas vaikams sufleruoja žaislų reklamos, kada ir kodėl verkia berniukai? Apie tai kviečiame pasikalbėti atvykus į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, į leidyklos „Dvi Tylos“ ir „Vaikystės Sodas“ organizuojamą renginį  „Tvirta mergaitė. Apie vaikų gyvenimą be rožinių ir žydrų sienų“. 

Skaityti pranešimus jame pakviestos:

  • Margarita Jankauskaitė – Lygių galimybių plėtros centro ekspertė;
  • Aušra Kurienė – psichologė, Paramos vaikams centro vadovė;
  •  Aistė Jūrė – tinklaraščio „Ū ilgoji“ autorė, rašanti apie šiuolaikinę tėvystę, taip pat dirbanti reklamos agentūros „New“ kūrybos vadove;
  • Urtė Neniškytė – Vilniaus universiteto neuromokslininkė.

Kartu su tėvais Sabina Daukantaite („7 taškai“) ir Simonu Urbonu („Super Tėvai“) bus diskutuojama apie iššūkius, su kuriais susiduria tėvai, augindami laisvus nuo stereotipų vaikus. Taip pat sužinosime, ką įdomaus apie vaikų smegenų vystymąsi sako mokslininkai.

Tad, „ar mergaitė XXI amžiuje bus #TvirtaMergaitė?“ – klausia edukologė dr. Austėja Landsbergienė. Jos įkurta iniciatyva „Tvirta Mergaitė“ siekia, kad mergaitės augtų laisvos nuo stereotipų, turinčios savo nuomonę, žinančios, ko nori, drąsios ir atsakingos. Tai ne pirmas šios iniciatyvos renginys, tačiau matant šios temos aktualumą šįkart į Nacionalinę biblioteką atvyks dar didesnė ekspertų komanda.

Leidykla „Dvi Tylos“, kuri yra šio renginio partnerė ir organizatorė, pristatys antrąją pasaulinio bestselerio, knygos „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ dalį.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 5 d.
Laikas 15 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 4 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook