Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 30 d.

Estijos nacionalinės bibliotekos šimtmečio konferencija

Spalio 25–26 dienomis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas dalyvavo Estijos nacionalinėje bibliotekoje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Nacionalinės bibliotekos ateitis“ („Imagine a National Library“). Renginys skirtas pagrindinės Estijos bibliotekos veiklos šimtmečiui paminėti. Svarbiausios konferencijos temos – skaitmeninio amžiaus iššūkiai, bibliotekų sąveika su visuomene, socialinis bibliotekų vaidmuo, biblioteka kaip erdvė: fizinė ir virtuali, nacionalinių bibliotekų dabartinės funkcijos ir ateities perspektyvos, nacionalinės bibliotekos ir kultūros paveldas.

Konferencijoje surengta ir Baltijos jūros šalių nacionalinių bibliotekų direktorių apskritojo stalo diskusija. Joje buvo aptariamos ateities nacionalinių bibliotekų vizijos, atminties institucijų perspektyvos.

Esminė konferencijos išvada – Nacionalinės bibliotekos yra šalių valstybingumo ir nacionalinės tapatybės saugojimo ir sklaidos garantas. Šią strateginę kryptį prasminga išlaikyti ruošiantis minėti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos šimtmetį 2019 metais.

Daugiau nuotraukų ›