Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 2 d.

Švedijos Karalystės ambasadorei parodyti unikalūs judaikos parodos eksponatai

Lapkričio 2 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje svečiavosi Švedijos Karalystės ambasadorė Lietuvoje Maria Christina Lundqvist. Viešnios susidomėjimą kėlė gausūs Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje paskelbti pranešimai apie bibliotekoje saugomą judaikos kolekciją ir kartu su Niujorko YIVO institutu vykdomą „Vilniaus kolekcijų“ projektą. Ambasadorė apsilankė Judaikos tyrimų centro skaitykloje ir YIVO erdvėje, kur susipažino su naujausia šio centro parengta stendinė paroda „Atspindžiai suskilusiame veidrodyje“ („Reflections in a Shattered Mirror“).

Vizito metu viešnia buvo pakviesta į lapkričio 8 d. Nacionalinėje bibliotekoje atidaromą platesnę parodą, kurioje pristatomi unikalūs judaikos eksponatai.

Susitikime su Nacionalinės bibliotekos direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku ir Judaikos tyrimų centro vadove Lara Lempertiene Jos Ekscelencija Švedijos Karalystės ambasadorė aptarė bibliotekos strategiją, puoselėjant ir viešinant dokumentinį žydų kultūros paveldą, kalbėjo apie tarptautinio bendradarbiavimo perspektyvas.