Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 9 d.

Lapkričio 9 d.: leidinio „Ant vėjo sparnų“ pristatymas

Kviečiame į renginį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kuriame bus pristatytas muziką, poeziją ir fotografiją vienijantis leidinys „Ant vėjo sparnų“. Susitikime „Liepaičių“ choristės ir muzikos garsų karalaitės Gintarė Skerytė ir Neda Malūnavičiūtė Nacionalinės bibliotekos skliautuose ištirpdys leidinyje publikuotas dainas. Kartu išjausime Liutauro Degėsio eilėraščių spalvas ir apčiuopsime Ramūno Danisevičiaus fotografijų artumą laike.

Knyga „Ant vėjo sparnų“ siūlo pasinerti į muzikos garsų, fotografijos vaizdų ir poetinių žodžių pasaulį. Trijų ryškių menininkų komanda – kompozitorius Algirdas Klova, fotomenininkas Ramūnas Danisevičius ir poetas Liutauras Degėsys sukūrė šią knygą ir skiria ją įvairaus amžiaus vaikams.

Galima gėrėtis puikiomis fotografijomis, groti ir dainuoti įsimenančias melodijas, galima tiesiog pasiskaityti linksmų ir liūdnų eilėraščių.

Kai kurias dainas galima atlikti ir solo su pritarimu, ir duetu arba ansambliu (visi variantai pateikiami natose). Dainų melodijose ir harmonijoje galima aptikti ne tik akademinės, bet ir džiazo ir kitos stilistikos muzikos elementų.

„Voras“ ir „Kandis“ – tai bliuzas, „Mergaitė-kregždutė“ – regis, „Su meilę vabalui“ – džiazo valsas, „Dilgėlė“ – lyrinė baladė. Yra daug maišytos stilistikos pavyzdžių, kuriuos sunku ir išlukštenti. Svarbiausia – susikurkite nuotaiką, pajuskite dainavimo, buvimo, gyvenimo malonumą ir džiaugsmą.

Muzikos ir tekstų personažai – Skraidantis Dramblys, Voras, Baltas Triušis, Dilgėlė ir gausybė kitų – kviečia nuspalvinti jų gyvenimus savais balsais, išreikšti jų nuotykius savomis emocijomis, tiesiog siūlydami: imkite  mus ir dainuokite.

Skriskite ant vėjo sparnų, tegu skrenda ir jūsų balsai, svajonės ir mintys.

Dalyvauja:

Muzika – „Liepaičių“ choro atlikėjos (Ieva Jankauskaitė, Nerija Labanauskaitė, Emilija Smilinskaitė, Šarūnė Petkevičiūtė, Dorota Kuncevič), solistės – Gintarė Skerytė, Neda Malūnavičiūtė, kompozitoriai ir muzikai – Algirdas Klova, Justinas Armonas.

Poezija – Liutauras Degėsys.

Fotografija – Ramūnas Danisevičius.

Po renginio bus galima įsigyti leidinį su autorių autografais.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 9 d.
Laikas 16 val.
Vieta erdvė prie vitražo, III a. atrijus
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneris VšĮ Lietuvos spaudos fotografų klubas
Rėmėja LATGA asociacija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“