Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 21 d.

Lapkričio 21 d.: roko istorijos puslapiai: dvidešimt metų trukusi bohemiškoji rapsodija

Legendinę muzikos grupę „Queen“ yra girdėję daugybė žmonių visame pasaulyje. Ši muzikos grupė pasižymėjo ne tik kūrybos įvairove, virtuoziškumu, originalumu, itin išbaigtomis muzikos kūrinių kompozicijomis, bet ir įspūdingais koncertiniais pasirodymais. Kviečiame Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje klausyti, stebėti, analizuoti ir diskutuoti apie neprilygstamą grupę „Queen“.

Prabėgus 27 metams po grupės vokalisto Freddie Mercury mirties – „Queen“ kūryba vis dar nepraranda aktualumo ir įtakos pasaulio muzikai. Negana to, išleidžiama vis daugiau dokumentinių filmų, kuriuose pateikiama naujų faktų ir apie ankstyvąjį grupės kūrybos laikotarpį, ir apie paskutinius F. Mercury gyvenimo metus. Būtent paskutiniais savo gyvenimo metais sunkiai sergantis F. Mercury išliko produktyvus – nepasidavė ir stengėsi išnaudoti likusį laiką su grupe.

Susitikime bus chronologiškai pažvelgta į „Queen“ grupės istoriją: nuo jos susikūrimo 1970 metais iki 1991 metų. Paskaitoje bus panaudota garso ir vaizdo medžiaga – muzikos kūriniai, muzikos klipai, koncertinės vaizdo ištraukos. Taip pat diskutuosime apie neseniai pasirodžiusį vaidybinį kino filmą „Bohemijos rapsodija“.

Apžvalgą pristatys Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Kūrybinių medijų instituto lektorius Audrius Dabrovolskas.

Pristatymų ir aptarimų cikle „Roko muzikos istorija ir perspektyvos“ šiemet jau kalbėjome apie vinilo plokštelių kolekcionavimą, Vietnamo karo vaizdinį muzikoje, roko grupes „The Police“ ir lietuvišką „Foje“,  Davidą Bowie, soulo stiliaus muziką, Milesą Davisą ir Sun Ra.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 21 d.
Laikas 18 val.
Vieta atrijus, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›