Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 14 d.

Lietuvos senjorų bibliotekininkų susitikimas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lapkričio 9 d. lankėsi daug senjorų ir ne tik todėl, kad tą savaitę visose Lietuvos bibliotekose vyko projekto „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ paskelbta teminė akcija „Senjorų dienos internete 2018“.

Lietuvos bibliotekininkų draugija (LBD), siekdama palaikyti glaudžius ryšius su buvusiais bibliotekų darbuotojais senjorais, Nacionalinėje bibliotekoje organizavo senjorų bibliotekininkų iš visos Lietuvos susitikimą. Tikslas – supažindinti su atsinaujinusia, pasikeitusia Nacionaline biblioteka. Renginyje apsilankė ne tik kolegos iš Vilniaus bibliotekų, bet suvažiavo ir iš Panevėžio, Zarasų, Tauragės, Joniškio, Šiaulių, Raseinių ir kt.

LBD pirmininkė Jolita Steponaitienė pasveikino visus atvykusius ir pabrėžė, kad Nacionalinės bibliotekos transformacija atspindi visos Lietuvos bibliotekų veiklos pokyčius, tiek fizine, tiek turinio prasme. LBD pirmininkė taip pat dėkojo draugijos skyrių pirmininkams, kurie sukvietė buvusius savo bibliotekų darbuotojus ir organizavo jiems kelionę į šį susitikimą. Norinčiųjų buvo tiek daug, kad renginį teko dalinti į du srautus.

Senjorai apžiūrėjo Nacionalinės bibliotekos erdves, čia vykstančias parodas, susitiko su buvusiais bendradarbiais.

Vakarop senjorus šiltai pasitiko dainininkė Liuba Nazarenko. Dainininkė pakvietė pasiklausyti jos atliekamų romansų ir supažindino su romanso istorija.

Susitikime dalyvavę senjorai džiaugėsi galimybe aplankyti atnaujintą Nacionalinę biblioteką, pabendrauti su kolegomis ir juokavo, kad Nacionalinę biblioteką „atpažino“ tik iš kolonų ir vitražo.