Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 4 d.

Gruodžio 4 ir 5 d.: projektas „Tieskime tiltus, mažinkime smurtą“ – prieš prievartos apraiškas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rengiamos viešos paskaitos apie smurtą artimoje aplinkoje. Projekto „Tieskime tiltus, mažinkime smurtą“ pagrindinis tikslas – supažindinti visuomenę su smurto apraiškomis, kaip tam tikrose situacijose reaguoti ir kur kreiptis pastebėjus smurto požymių.

Projekto „Tieskime tiltus, mažinkime smurtą“ vykdytojai kviečia į pirmąją viešą paskaitą „Vaiko agresija ir pyktis. Elgesio ir emocijų sutrikimai“. Paskaitoje analizuosime agresijos paradigmą, jos priežastis, pasireiškimo formas bei rūšis, užčiuopsime elgesio ir emocijų sutrikimų ypatumus. Diskutuosime apie ribas, pasekmes ir bausmes, teigiamo elgesio skatinimo būtinumą, apie tinkamų būdų pritaikymą „netinkamas elgesys › pasekmė › rezultatas“. Sužinosime, kada būtina specialistų pagalba. Atlikdami praktines užduotis aiškinsimės, kaip padėti vaikui būti mažiau agresyviam, kaip interpretuoti vaiko pyktį. Paskaita skirta visiems, ypač tėvams, auginantiems 3–10 metų vaikus.

Antroji projekto „Tieskime tiltus, mažinkime smurtą“ paskaita – „Kaip kalbėti paaugliui suprantama kalba“.

Paskaitoje diskutuosime apie vieną iš raidos etapų – paauglystę. Bus kalbama apie tai, kaip atrasti ryšį su vaiku, kokiomis temomis šnekėti, kaip pastebėti, kad vaikas linkęs smurtauti prieš save ir kitus asmenis. Taip pat aptarsime pagrindinius ženklus, apibrėžiančius, kad žmogus patiria ar buvo patyręs smurtą savo aplinkoje, sužinosime, kur kreiptis pastebėjus smurto atvejų. Paskaita skirta visiems, ypač tėvams ir asmenims dirbantiems su paaugliais.

Paskaitos nemokamos, tačiau būtina registracija ›

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 4 ir 5 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Rėmėja projektą finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›