Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 5 d.

Gruodžio 5 d.: Liongino Virbalo SJ knygos „Šventoji Žemė“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir leidykla „Terra Publica“ maloniai kviečia į naujos knygos pristatymą ir susitikimą su ypatingu autoriumi.

Keliaujant į Izraelį dažnam sunku susigaudyti tarp lankytinų vietų, istorinio šios šalies paveldo ir įvairių religijų palikimo. Arkivyskupas Lionginas Virbalas yra ne kartą keliavęs po Šventąją Žemę, todėl savo knygoje pateikia asmenines įžvalgas ir pasakoja, kokių žinių įgijo kelionėse ar joms rengiantis. Čia gausu praktinių patarimų keliautojams ir pastebėjimų apie išskirtinį šalies veidą. Autorius pristato šalies istoriją, gyventojus, religijas, išskirtines, biblines vietas, supažindina su turtinga ir įdomia jų istorija, sąsajomis su Šventuoju raštu. 

Knygoje „Šventoji Žemė“ aiškiai ir paprastai pasakojama apie šalį, pateikiamos atnaujintos praėjusio leidimo iliustracijos, žodynėliai, vietų rodyklė, patikslinti žemėlapiai, schemos, padarytos laiko skalės. Tai puikus kelionės vadovas ir reikšmingas žinių apie Šventąją Žemę šaltinis, padėsiantis susigaudyti tarp daugybės įdomių objektų ir atsirinkti tai, kas įdomiausia ir vertingiausia. Net jei negalite ar neplanuojate artimiausiu metu lankyti šių vietų, knyga „Šventoji Žemė“ padės pabūti joje mintimis ir susidaryti ryškų, gyvą ir artimą šios šalies vaizdą. Renginyje dalyvaus:

Lionginas Virbalas (g. 1961 m.) – Kauno arkivyskupas (nuo 2015 m.), vienuolis jėzuitas, buvęs Kauno ir Vilniaus kunigų seminarijų dėstytojas, Panevėžio vyskupas.
Gimė Biržuose, studijavo Vilniaus inžineriniame statybos institute. Baigęs karinę tarnybą, studijavo pogrindinėje kunigų seminarijoje. Vėliau buvo priimtas į Kauno kunigų seminariją. Ją baigęs įšventintas kunigu. Išvyko į Romą studijuoti dvasingumo teologijos, baigė teologijos licenciato studijas. Gyveno ir dirbo Insbruke (Austrija), Kaune, Salamankoje (Ispanija). Moka italų, ispanų, rusų ir vokiečių kalbas.

Mantas Kuraitis 
Piligriminių kelionių koordinatorius, nuo 2015 m. religinės bendruomenės „Jono Pauliaus II piligrimai“ narys, Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovas. Pasidalins akimirkomis iš  organizuojamų piligriminių kelionių, papasakos apie populiarius maršrutus, įdomius nutikimus, tokių kelionių svarbą ir prasmę.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 5 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorė VšĮ „Terra Publica“
Rėmėjai piligriminių kelionių organizatoriai „Quo Vadis LT“ ir „Mundus Mirabilis“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ir  www.terrapublica.lt