Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 21 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatyta kūrybinių technologijų mentorystės programa mokytojams

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje šiandien pristatyta kūrybinių technologijų mentorystės programa, skirta Lietuvos mokytojams. Programą vykdo kūrybinių technologijų akademija ,,bit&Byte“, palaikoma tarptautinės korporacijos „Google“ įmonės „Google Lithuania“.

Kūrybinių technologijų akademija „bit&Byte“, gavusi 250 000 JAV dolerių „Google“ paramą, pradeda vykdyti kūrybinių technologijų mentorystės programą „Technologijų vedliai“, kuri skirta pradinių klasių mokytojams. Programa bus siekiama stiprinti mokytojų pasitikėjimą technologinėmis naujovėmis, padėti suprasti pasaulinius pokyčius ir suteikti žinių apie ateities technologijų kūrėjų ugdymą. Mentorystės programa sudarys galimybę mokytojams praktikuotis ir ugdytis kūrybinių technologijų gebėjimus, taip pat suteiks mokymo medžiagą, kuri vėliau bus pritaikoma pamokose. Su mokytojais dirbs mentoriai – technologijų profesionalai. Šioje programoje galės dalyvauti tūkstantis mokytojų, jie kviečiami registruotis adresu www.bitbyte.lt/vedliai.

„XXI amžiuje technologinis raštingumas – ir vaikų, ir suaugusiųjų, dalyvaujančių mokymosi procese, pamatinis dalykas. Gausėjant informacijos srautams ir pasirinkimų įvairovei mokytojas yra ne tik vertybių, bet ir ateities įgūdžių kompasas. Mentorystės programos „Technologijų vedliai“ tikslas – skatinti mokytojus technologinį smalsumą paversti nuolatinio mokymosi įrankiu ir kūrybos kibirkštimi“, – pristatydama iniciatyvą sakė kūrybinių technologijų akademijos „bit&Byte“ vadovė Monika Katkutė-Gelžinė.

„Suteikti kuo daugiau skaitmeninių technologijų galimybių visiems – toks yra vienas iš korporacijos „Google“ siekių Lietuvoje. „Google“ teikia pagalbą ieškant reikiamos informacijos ir norint įgyti naujų įgūdžių, taip pat prisideda prie verslo sektoriaus kuriant naują svetainę ir pradedant prekiauti joje. Mūsų uždavinys – pasiekti, kad internetas būti naudingas visiems“, – renginio metu akcentavo „Google“ Baltijos šalių vadovas Vytautas Kubilius.

Susiję straipsniai: 


Daugiau nuotraukų ›