Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 5 d.

Gruodžio 4–12 d.: fotografijų paroda „Įvairovės veidai“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia susipažinti su fotografijų paroda „Įvairovės veidai“. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Žmogaus teisių stebėjimo institutas ir Nacionalinė lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių (LGBT*) asmenų teisių gynimo asociacija LGL įgyvendina projektą „Pokytis versle, viešajame sektoriuje, visuomenėje – nauji diskriminacijos mažinimo standartai“. Viena iš projekto veiklos krypčių – nacionalinė sąmoningumo didinimo kampanija, siekianti sudaryti sąlygas pažinti diskriminaciją patiriančius žmones per jų žmogiškumo iliustravimą, portretus ir kasdienybės vaizdus, kelti klausimus apie negalią, lytinę bei tautinę tapatybę ir kitus Lygių galimybių įstatyme įtvirtintus pagrindus.

Žmonių įvairovė akivaizdi: žmonės skiriasi rase, tautybe, etnine priklausomybe, religija, socialine padėtimi, kilme, kalba, amžiumi, lytimi, lytine orientacija, fizine būkle, tikėjimu, įsitikinimais. Žmonių lygybė yra neatskiriama nuo įvairovės suvokimo ir jos priėmimo. Tačiau mūsų išankstinės nuostatos dažnai apriboja galimybę matyti pasaulį atviromis akimis, paslepia unikalius žmonių paveikslus ir patirtis po normatyvo šešėliu.

Kiek įvairovės veidų mūsų visuomenėje, kaimynystėje, darbovietėje, savo aplinkoje pastebime mes?

Mėgėjai ir profesionalūs fotografai 2017 metų pabaigoje buvo pakviesti dalyvauti fotografijų konkurse „Įvairovės veidai“. Menininkai fiksavo įvairovės kasdienybėje atspindžius, realybę, istorijas, (ne)tradicijas, kultūrą, patirtis. Atrinkti dalyvių darbai ir yra rodomi šioje parodoje. Savo kelionę paroda „Įvairovės veidai“ pradėjo „Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų“ metu, o kitais metais apkeliaus daugiau nei trisdešimt Lietuvos savivaldybių.

Trumpai apie parodą

Data
gruodžio 4–12 d.
Laikas
Vieta
ant laiptų, III a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“