Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 21 d.

Gruodžio 21 d.: naujausios R. Petrausko knygos „Barbarosa“ pristatymas ir diskusija

Charizmatiškasis televizijos veidas, puikiai atpažįstamo balso savininkas, rašytojas, proto mūšių organizatorius ir nepakeičiamas vedėjas Robertas Petrauskas ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į knygos „Barbarosa. Antrasis pasaulinis karas Europoje. Trečia knyga“ pristatymo renginį.

„Barbarosa“ – trečia knyga iš R. Petrausko serijos apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje. 

Trečioji – ypač laukta, nes dalis joje aprašomų mūšių vyko Lietuvoje. Be to, turbūt nėra kitos karinės operacijos pasaulio istorijoje, kuri net praėjus daugeliui metų ir toliau keltų tiek daug diskusijų, ginčų, hipotezių, vertinimų.

Ši knyga yra bandymas papasakoti istoriją taip, kad skaitytojas pajustų mastą ir pajutęs galėtų pamatyti, kad šiame didžiuliame istoriniame vyksme viskas buvo ne taip paprasta, kad būtų galima viską tiesiog sudėlioti į lentynėles ir paprastai paaiškinti.

 Ši serija turi didelį būrį gerbėjų, juos ir tikimės pamatyti pristatyme. Patį pristatymą knygos autorius planuoja daryti interaktyviai, šiuolaikiškomis priemonėmis įtraukti žiūrovus į diskusiją, mėginti kartu ieškoti įsisenėjusių štampų,  ieškoti ne galutinių atsakymų, o teisingai suformuluotų klausimų. 

Diskusijoje dalyvaus knygos autorius, tačiau taip pat ruošiamės sudaryti savotišką forumą iš garbingų svečių, kurie jau yra susidūrę su šia serija anksčiau. Jiems dar reikia perskaityti knygą, bet tikimės, kad renginyje dalyvaus istorijos profesorius Alfredas Bumblauskas, politikos apžvalgininkas ir žurnalistas Rimvydas Valatka, žinomas tinklaraštininkas ir žurnalų redaktorius Aurelijus Katkevičius, karybos mėgėjas ir Lietuvos patriotas Gabrielius Liaudanskas-Svaras. 

 Kadangi „Barbarosos“ klaustukų skaičius neišsemiamas – bus tikrai įdomu. Laukiame.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 21 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Trukmė 2 val.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“; www.barbarosa.lt;
https://bit.ly/2ONE6O4 – R. Petrausko knygų serija apie II pasaulinį karą