Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 13 d.

Gruodžio 13 d.: Lietuvos teismų diena Nacionalinėje bibliotekoje

XIII amžiuje kartu su Lietuvos valstybingumu prasidėjusi ir ne kartą skaudžius potyrius liudijusi Lietuvos teismų istorija šiandien leidžia didžiuotis stipria bendruomene ir nuveiktais darbais. Lietuvos teismų istoriją ir dabartį kviečiame pažinti Lietuvos teismų dienos minėjimo renginyje.

Lietuvos teismų 100-metis minimas gruodžio 15 d., kai 1918 m. teisingumo ministras Petras Leonas paskelbė įsakymą dėl Lietuvos teismų steigimo. Jubiliejui paminėti renginio organizatoriai parengė spalvingą ir įtraukiančią programą, kurioje  renginio svečius ir visuomenę kvies tapti tikrais teismų šimtmečio detektyvais.

Renginio programoje:

Fotografo Ramūno Danisevičiaus fotografijų parodos „Teisingumo namai“ atidarymas – skvarbus jūsų žvilgsnis padės pastebėti nematytas teismų kasdienybės detales.

Vaizdo klipų „Lietuvos teismams – 100!“ peržiūra ir apdovanojimai – jūsų įžvalgos padės išrinkti kūrybiškiausius nugalėtojus – teisės ir žurnalistikos studentus.

Darbus vertins komisijos nariai: Eglė Daugėlaitė –  radijo ir televizijos laidų vedėja, žurnalistė;  Monika Liu – dainininkė; Dovilė Filmanavičiūtė – dainininkė, reklamos specialistė; dr. Dovilė Sagatienė – teisės istorikė; Marijus Kursevičius – Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkas.

Vyks ir virtuali viktorina „Teismų istorijos detektyvai“ – savo skvarbiu protu padėsite atsakyti į labai suktus klausimus ir laimėsite išskirtinį prizą.

Taip pat renginio dalyvių lauks fotosesija su teisėjo mantija, pažintis su istoriniais teismų eksponatais ir Lietuvos teismų šimtmečio knyga.

Nepraleiskite progos tapti Teismų 100-mečio renginio dalimi!

Registruotis į renginį prašome iki gruodžio 10 d. paspaudus šią nuorodą (dalyvių skaičius ribotas).

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 13 d.
Vieta erdvė prie vitražo, III a.
Laikas 15 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Trukmė 2 val.
Organizatorė Nacionalinė teismų administracija
Daugiau informacijos www.teismai.lt; el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 251 41 20; socialiniame tinkle „Facebook“