Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 13 d.

Išėjo 4-asis šių metų žurnalo „Rubinaitis“ numeris

Pasirodė ketvirtasis šiais metais žurnalo „Rubinaitis“ numeris. Leidinys nušviečia vaikų literatūros naujienas bei aktualijas, kurios skirtos pedagogams, bibliotekininkams, leidėjams, tėvams, studentams ir kitiems, dirbantiems su vaikais ir jiems skirtomis knygomis.

Šis numeris skirtas estų vaikų literatūrai.

„Straipsnių“ rubriką sudaro keturios publikacijos. Mare Müürsepp pristato rašytojų Raudų šeimą („Estijos vaikų rašytojų šeima“), Jaanika Palm supažindina su populiariu vaikų rašytoju Andrumi Kivirähku („Andrus Kivirähkas – reiklių jaunųjų skaitytojų autorius“), Viive Noor teigia, kad Estijos vaikų knygos išgyvena aukso amžių, ir pristato geriausius iliustruotojus, o Viktorija Pukėnaitė apžvelgia estų vaikų literatūros vertimus į lietuvių kalbą („Estų vaikų literatūra Lietuvoje“).

Audriaus Musteikio parengtame interviu „Kiekviena knyga – vis nauja paslaptis“ į klausimus atsako vertėja iš estų kalbos Danutė Sirijos Giraitė.

Rubrikoje „Paskaitykim, mama, tėti!“ publikuojamos trys Estijos rašytojų pasakos: Andraus Kivirähko „Mėšlavabalis Petras“, Piret Raud „Princesė, kuri mėgo švarą“ ir Aino Pervik „Susirūpinęs pienas“.

Skiltyje „Supažindiname“ Vaikų literatūros centro direktorė Triin Soone pristato šios institucijos tikslus, struktūrą ir veiklą.

„Kronika. Informacija. Skelbimai“ apžvelgia vaikų literatūros įvykius ir aktualijas.

Kviečiame apsilankyti Vaikų literatūros informacijos svetainėje rubinaitis.lnb.lt