Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 19 d.

Gruodžio 18–31 d.: mokinių piešinių paroda „Kalėdinis atvirukas“

Tradicija tapęs Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro rengiamas tarptautinis mokinių meninės kūrybos konkursas „Kalėdinis atvirukas“, globojamas Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotojos Irenos Degutienės, – tai graži jau trečius metus vykstanti šventė, neakivaizdžiai suburianti per tūkstantį vaikų iš įvairiausių pasaulio šalių. Šiais metais įprasmintas Kalėdų džiugesys puoš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdves.

Konkurso rengėjai gavo net 1066 įdomias ir originalias kalėdines miniatiūras iš Lietuvos bendrojo ugdymo ir specializuotų meno mokyklų, dailės studijų. Konkurse dalyvavo ir mokiniai iš Kroatijos, Ukrainos, Jungtinės Karalystės, Airijos, Brazilijos, Rusijos Federacijos ir Baltarusijos. Komisijos nariai, svarstydami konkrečius mokinių darbelius, aptaria, įvardija ir bendrą dalyvių kūrinių vaizdą, vyraujančias tendencijas tarp skirtingo amžiaus mokinių. Šiųmetiniam konkursui mokiniai sukūrė labai daug puikių darbų grafinėmis raiškos priemonėmis, tačiau galima žavėtis ir subtiliomis tapybinėmis miniatiūromis, akvarelėmis, mišrios technikos darbais.

„Visi be išimties konkurso dalyviai – šaunūs, kūrybingi ir išsaugoję jautrų, žmogišką ryšį su supančiu pasauliu. Moksleivių darbai liudija, kad dažnai nuogąstaujama be reikalo – esą auga kompiuterizuota, psichologinių, bendravimo sunkumų patirianti karta, atitrūkusi nuo realybės. Akivaizdu, kad skirtingo amžiaus vaikų ir jaunuolių kalėdinės vizijos gimsta pasitelkus ne tik technologines žinias, bet ir stebint pasaulį – gamtą, supančius žmones, šeimos narius, švenčių tradicijas ir atributus“, – teigė dailės kritikė, publicistė, dramaturgė Kristina Stančienė.

Kviečiame pasižvalgyti po moksleivių kūrybinius eksperimentus ir šiltai įprasmintą artėjančių Kalėdų džiugesį.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 18–31 d.
Laikas skaityklos darbo laiku
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Organizatoriai Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
Partneriai ir rėmėjai Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›