Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 9 d.

Sausio 2, 9 d.: susitelkimo valdymo praktinių mokymų ciklas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje tęsiamas susitelkimo valdymo praktinių mokymų ciklas. Visi susidomėję kviečiami į išplėtotą edukacijų ciklą, skirtą susikaupimo, sutelktumo įgūdžiams tobulinti.

Šiuo skubėjimo ir technologijų laikotarpiu reikia prisiminti tikrąsias, pamatines vertybes, kurios padeda nepasimesti greitos kaitos pasaulyje. „Biblioteka visuomet buvo tapatinama su ramybe ir tylia aplinka. Ir mes tai vertiname – šalia skambių visuomeninių, edukacinių, meninių renginių ir koncertų numatėme ir kamerinius, įvairiausiems poreikiams skirtus užsiėmimus“, – teigia praktinių mokymų ciklo vedėja, Nacionalinės bibliotekos kultūros projektų vadovė Eglė Jovaišaitė.

Sausio mėnesį prieš praktinę dalį bus trumpai apžvelgta muzika, skirta kontempliacijai ar galinti paveikti nusiteikimą, padėti lavinti dėmesį. Per susitelkimo valdymo praktikas dalyviai turės galimybę sulėtinti tempą, prisiminti tai, kas yra gera ir vertinga. Įgytos žinios leis lavintis, skatins geriau pažinti save, atskleis būdą nusiraminti ir atsipalaiduoti. Bus mokoma susikaupti, susitelkti į tylų savo kvėpavimo stebėjimą.

Kaip žinome, tokios poilsio pratybos veiksmingai mažina įtampą, didina ilgalaikės koncentracijos gebėjimus ir įgūdžius. Mažina depresijos simptomus, nes sudaro sąlygas susitelkti vien į neutralų kvėpavimą. O tai patraukia į šalį neigiamas mintis, įpročius, nuotaikas.

Muzikos kontempliacijos apžvalgą pristato Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas, pratybas veda Nacionalinės bibliotekos kultūros projektų vadovė E. Jovaišaitė.

Trumpai apie renginį

Data sausio 2, 9 d.
Laikas 12 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›