Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 27 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – Globalių lietuvių profesionalų forumas

Tarptautinių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ | GLL tęsia tradiciją pradėti kasmetinių Globalios Lietuvos apdovanojimų dieną Globalių lietuvių forumu Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Nuo pat ryto lietuviai profesionalai iš daugiau nei 20 pasaulio šalių susirinko į forumą, kuriame susiburia apdovanojimų laureatai ir nominantai, gausiai Lietuvoje viešintys globalūs lietuviai ir Lietuvos šviesuoliai, dosniai dalintis žiniomis, patirtimi ir energija.

Nacionalinėje bibliotekoje, kuri yra viena iš GLL partnerių, jau keletą metų vyksta tokie unikalūs intelektiniai mainai. Šioje įkvepiančioje ir pakraunančioje prasmingų jungčių platformoje šiandien diskutavo jaunieji naujų krypčių lyderiai. Scenoje – jauni, sumanūs žmonės, nebijantys keisti taisyklių, laužyti stereotipų ar perlipti iškeltų kartelių. Vedini vidinio įkvėpimo ir tikėjimo savimi, jie drąsiai imasi pokyčių, už kuriuos jau pelno naujųjų tendencijų kūrėjų vardus. Tai sveikinimo žodyje akcentavo ir ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Renginyje kartu ieškoma atsakymų esminėmis švietimo, verslumo ir talentų pritraukimo temomis. Šiais metais ypač daug dėmesio skiriama jauniems inovatoriams, kurie savo darbais laužo nusistovėjusias normas ir kuria naujas savo srities pasaulines tendencijas.

Forume veiklą pristatė: Daumantas Dvilinskas („Inovacijos prasideda nuo sistemai mesto iššūkio“, Jungtinė Karalystė), Martynas Levickis („Muzikos revoliucija su akordeonu“, Lietuva), Jonas Baziukas („Vabzdžiai maistui“, „FOODuristic Farm“, Danija), Audrūnas Gruslys („Dirbtinis intelektas šalia“, „Google DeepMind“) ir Alesis Novikas („Biometrinis identitetas“, „AimBrain“, Jungtinė Karalystė).

Forumo dalyviai buvo pakviesti ir į interaktyvias dirbtuves, kuriose siekiama prieiti realių pasiūlymų, kaip sukurti didesnę verslo ir akademinių krypčių sinergiją Lietuvoje, kaip į Lietuvą pritraukti užsienio talentus, kaip padėti Lietuvos startuoliams pasaulyje.

„Forume po vienu stogu susirenka daug įvairių sričių specialistų ir sprendimų priėmėjų, todėl tiesiog privalome pasinaudoti proga ir kuo plačiau visus įtraukti realiems Lietuvos iššūkiams spręsti. Toks dirbtuvių modelis buvo labai gerai įvertintas jau pernai“, – sakė profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė.

Svarbiausia žinutė iš verslo stipendijų globaliems akademikams dirbtuvių ta, kad įmanoma sujungti tarptautinės patirties gausius, pokyčiais tikinčius dėstytojus ir tyrėjus iš užsienio universitetų, Lietuvos aukštųjų mokyklų fakultetų ir katedrų su smalsiais studentais ir žinių siekiančia administracija bei prie akademinių kartų kaitos prisidėti pasiryžusius verslo fondus ir įmones, siekiant bendro tikslo, kad Lietuvoje dirbtų kuo daugiau žymių mokslininkų.

Tie, kam rūpi trumpesni Lietuvos startuolių keliai link Vienaragių slėnio, pristatė jungtis tarp ateities raidos lūžius stebinčių globalių profesionalų, turinčių daug žinių, ryšių ir išteklių su besiplėtojančia ir besimokančia Lietuvos startuolių ekosistema. Siekis – kad vieni kitais patikėtų ir kalbėtųsi viena globalia, rizikos nebijančia startuolių auginimo kalba.

Talentų ir šalies jungtuvių interaktyviose dirbtuvėse kalbėta apie po pasaulį iššūkių ieškančius talentus ir apie jų jungtis su šalimi, kuri gali pasigirti šiuolaikiška kasdienio, profesinio ir kultūrinio gyvenimo infrastruktūra ir kokybe, draugiška, gyvybinga atmosfera, kad čia, Lietuvoje, kokybiškai augtų brandi, atsakinga, kūrybiška visuomenė.

Forumą baigė diskusija apie drąsos svarbą, kuriant šalies įvaizdį. Mintimis dalijosi keliautojas ir klipo apie Lietuvą, kuris sulaukė per 700 tūkst. peržiūrų, kūrėjas Jacobas Laukaitis, tarptautiniais reitingais įvertinta „LinkedIn“ komunikacijos specialistė, nuomonės formuotoja Kotryna Kurt, sėkmingą viešųjų ryšių agentūrą Londone įkūrusi lietuvė Julija Jegorova. Baigiamosios diskusijos pagrindinė mintis – išdrįskime girtis.

Primename, kad Tarptautinių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ | GLL, bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos prezidentūra ir užsienio reikalų ministerija, septintus metus rengia „Globalios Lietuvos apdovanojimus“. Šventinis apdovanojimų vakaras šiandien vyks Nacionalinėje filharmonijoje.

Esminis organizatorių tikslas, kad tarptautinę patirtį sukaupę, glaudžius ryšius su Lietuva palaikantys, konkrečiais nuopelnais ją praturtinę ir išgarsinę globalūs lietuviai būtų pastebėti, įvertinti ir apdovanoti. Apdovanojimais pagerbiami tie pasaulio lietuviai ir su Lietuva save siejantys asmenys, kurie tarptautine patirtimi, įtakingais ryšiais ir ištekliais prisideda prie Lietuvos augimo. „Globalios Lietuvos apdovanojimais“ kviečiama kurti Lietuvoje tokią aplinką, kurioje būtų vertinama tarptautinės patirties sklaida, tarptautinių profesionalų pasiryžimas aktyvia veikla prisidėti prie Lietuvos tobulėjimo.

Daugiau informacijos: www.gllawards.lt

Daugiau nuotraukų ›