Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 10 d.

Sausio 10 d.: tarptautinio projekto „EcoDesign Circle“ konferencija

Kviečiame į Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančią konferenciją, skirtą tarptautiniam projektui. Renginyje partneriai iš įvairių Baltijos jūros regiono šalių pristatys projekto rezultatus ir apžvelgs aktualiausius ekodizaino tematikos aspektus.

Projekto „EcoDesign Circle“ dalyviai pristatys projekto misiją, uždavinius, rezultatus, sukurtas paslaugas visuomenei ir praktinius sėkmės pavyzdžius Europoje. Bus pristatyti ir Europos Komisijos iššūkiai kovojant su plastiko tarša.

„EcoDesign Circle“ yra trejus metus vykdomas ES projektas (2016–2019 m.). Jį remia „Interreg Baltijos jūros regiono programa“ ir iš dalies finansuoja Europos regioninės plėtros fondas. 2018 m. Lietuvos dizaino forumas prisijungė prie projekto įgyvendinimo mūsų šalyje. Lietuvos dizaino forumo vykdančioji direktorė Audronė Drungilaitė apžvelgs ekodizaino situaciją mūsų šalyje.

Projekto tikslas – sustiprinti projektavimo centrų, mažų ir vidutinių įmonių, pedagogų, dizainerių ir inžinierių įgūdžius ekologinio projektavimo srityje. Pavyzdinių projektų pristatymas ir jų rinkos potencialas turėtų paskatinti verslininkus laikytis ekologinių principų ir išsklaidyti abejones dėl ekologinio projektavimo. Projektu taip pat siekiama panaikinti atotrūkį tarp aplinkosaugos mokslininkų žinių ir ekologinio projektavimo dizainerių įgūdžių bei sąmoningumo. 

Po pranešimų numatoma atvira diskusija ir dirbtuvės, kuriomis bus siekiama atsakyti, kokios yra didžiausios kliūtys įmonėms taikyti ekologinį projektavimą, kaip skatinti ekologinį dizainą ir sustiprinti jo tinklą.

Renginys nemokamas, tačiau reikalinga išankstinė registracija iki sausio 8 d. el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba elektroninėje formoje.

Renginys vyks anglų kalba.

Trumpai apie konferenciją

Data sausio 10 d.
Laikas 13 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 3,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija: bit.ly/2Gygf5P arba Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Organizatorius Lietuvos dizaino forumas
Rėmėja Lietuvos kultūros taryba
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“, www.ecodesigncircle.eu