Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 11 d.

Sausio 11 d.: asociacijos „Neužmiršk“ diskusija, skirta Sausio 13-ajai

Kovų už laisvę atminimo asociacija „Neužmiršk“ 2019 metais jau 6-ąjį kartą surengs akciją „Neužmirštuolė“. Akcijos tikslas – pagerbti Sausio 13-osios aukas, kuriant modernią istorinės atminties formą, prisiderinant prie socialinės medijos kultūros ir stengiantis įtraukti kuo daugiau įvairaus amžiaus lietuvių, gyvenančių visame pasaulyje.

Kiekvienais metais Neužmirštuolės žiedai už simbolinę auką platinami „Narvesen“ ir „Lietuvos spaudos“ prekybos vietose, o surinktos lėšos atitenka Krašto apsaugos savanorių pajėgoms (KASP).

„Šiais metais norėtume daugiau dėmesio skirti krašto apsaugos pajėgoms ir per įvairius renginius, televizijos laidas kalbėti ir garsinti jų atliekamą misiją. Lietuvos kariai ir savanoriai skiria savo gyvenimą tam, kad mes būtume saugūs, todėl kiekvienas jų yra vertas visuomenės pagarbos ir padėkos“, – sako akcijos „Neužmirštuolė“ iniciatoriai.

Renginyje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus kalbama apie Krašto apsaugos savanorių pajėgų istoriją (pajėgos įkurtos tuoj pat po Sausio 13-osios įvykių, sausio 17-ąją), jų darbo pobūdį, misiją, galimybes prisijungti ir tapti savanoriu. Renginiu taip pat siekiama praplėsti visuomenės žinias apie unikalius KASP tarnaujančius asmenis.

Diskusijoje dalyvaus KASP atstovai: pirmieji steigėjai, dabartinės vadovybės atstovai ir jauni kariai.

Daugiau apie renginį

Data sausio 11 d.
Laikas 15 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorė asociacija „Neužmiršk“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›