Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 8 d.

Sausio 12 d. – vasario 3 d.: knygos „Sivužas“ iliustracijų paroda

Kviečiame aplankyti Linos Dūdaitės knygos „Sivužas“ iliustracijų parodą. Jos atidarymo dieną pati dailininkė ves dar ir kūrybines dirbtuves, skirtas visai šeimai. Pasak Ingos Mitunevičiūtės, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus valdybos pirmininkės, knygos „Sivužas“ teksto skaidrumą visiškai atitinka puikios Linos Dūdaitės iliustracijos.

„Jos pilnos žaismingų detalių, juokingų piešinukų, vaizduojančių kad ir žuvies akių trajektoriją ar pasakojančių savą istoriją apie tai, kaip atsiranda varvekliai. Ir kadangi varveklių sezonas jau prasidėjo, dabar yra labai tinkamas metas skaityti šią ypač jaukią, švelnia pastele alsuojančią, iki negalėjimo mielą knygą visiems vaikams – suaugusiesiems ir ne“, – į nuotaikingą renginį Vaikų ir jaunimo literatūros departamento (VJLD) skaitykloje kviečia departamento tyrimų ir sklaidos skyriaus vadovė I. Mitunevičiūtė.

Dizainerė, knygų dailininkė L. Dūdaitė sako, kad ji piešdama neturi jokio plano ar siekiamo rezultato. „Tiesiog darau tai, ką mėgstu, o kai baigiu piešti, rezultatas jau priklauso žiūrovui. Tada mano piešinys gyvena kitą gyvenimą, kuris nuo manęs nepriklauso…“

Autorės pasiekimai ir apdovanojimai

2018 m. viena iš dešimties geriausių iliustratorių bienalėje „Cow design festival“ (už iliustracijas knygai „Sivužas”).
2012 m. Lietuvos knygos meno konkurso premija už iliustracijas knygai „Pasakos. Broliai Grimai“.
2010 m. dailininkė įtraukta į IBBY garbės sąrašą už iliustracijas knygai „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“, Santjago de Kompostela, Ispanija.
2009 m. diplomas už iliustracijas knygai „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“, Talino trienalė, Estija.
2009 m. IBBY Lietuvos skyriaus gražiausios 2009 metų knygos apdovanojimas už iliustracijas knygai „Kaukučių šeimynėlė“, Vilnius, Lietuva.

Parodos

Talino iliustracijų trienalė, Estija, 2009 m.
Tarptautinė iliustracijų bienalė, Bratislava, Slovakija, 2009 m.

Ateikite į VJLD skaityklą pasisemti gerų įspūdžių ir įgyti naujų įgūdžių. Iliustracijų parodos atidarymas ir kūrybinės dirbtuvės vyks sausio 12 d. 12 val.

Trumpai apie renginį

Data sausio 12 d. – vasario 3 d.
Parodos atidarymas sausio 12 d. 12 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Laikas skaityklos darbo laiku
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partnerė leidykla „Tikra knyga“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“