Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 23 d.

Sausio 23 d.: istorijų pasakojimas pasitelkiant asociatyvinius metaforinius atvaizdus

Nuo spalio mėnesio Nacionalinėje bibliotekoje veikiantis Skaitytojų klubas plečia veiklą ir kviečia savo narius ir visus skaitymo entuziastus į netradicinį renginį: istorijų pasakojimo vakarą pasitelkiant asociatyvinius metaforinius atvaizdus. Turėsite puikią progą išmėginti save ir dalyvauti pratybose, kurias vis dažniau kaip savižinos, kūrybiškumo lavinimo, problemų sprendimo priemonę pasitelkia Lietuvos ir užsienio psichologai, ugdomojo vadovavimo (koučingo) specialistai, socialiniai darbuotojai.

Paveikslėlių, kuriuos kūrė psichologai ir dailininkai, rinkiniai (OH-cards) yra veiksminga meno terapijos priemonė, aktyvinanti žmonių kūrybiškumą ir vaizduotę, atverianti stebuklingas duris į savęs pažinimą. Pirmuosius asociatyvinių metaforinių paveikslėlių rinkinius prieš 40 metų Kanadoje sukūrė dailininkas Ely Ramanas ir geštalto psichologas Jeffrey‘s Schlichteris. Po penkerių metų prie jų prisidėjo vokiečių psichoterapeutas Moritzas Egetmeyeris, netrukus ėmęsis jų rinkinių leidybos.

Renginyje bus pristatyta šios praktikos kilmė, paaiškinti veikimo principai ir praktiškai išbandomas jos veiksmingumas. Žmonės renkasi paveikslėlius, interpretuoja tai, ką mato, ir pasakoja istorijas. Kaip ir visos projekcinės praktikos, ji padeda atrasti kūrybiškumo šaltinį, o dažnai ir atsakymus į rūpimus klausimus ar kamuojančių problemų sprendimus.

Renginio vedėja – Neringa Lašienė, filologė, Lietuvos biblioterapijos ir Rytų Europos egzistencinės terapijos asociacijų narė, šio metodo mokėsi pas vokiečių psichoterapeutą ir OH paveikslėlių rinkinių leidėją M. Egetmeyerį. Psichologijos žinias gilino Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Humanistinės egzistencinės psichologijos instituto mokymuose, psichologijos seminaruose ir konferencijose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Jau penkerius metus N. Lašienė veda istorijų pasakojimo pratybas pasitelkdama asociatyvinius metaforinius atvaizdus.

Vietų skaičius ribotus, būtina registracija.

Trumpai apie renginį

Data sausio 23 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“