Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 16 d.

Į Lietuvą sugrįžo knygų dovanojimo bibliotekoms tradicija

Sausio 15 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su akcijos „Knygų Kalėdos“ partneriais ir bičiuliais ir padėkojo jiems už bendrą, prasmingą darbą.

Susitikime prezidentūroje dalyvavo Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktoriaus pavaduotoja Dovilė Ivanovienė, Lietuvos leidėjų asociacijos, Lietuvos spaustuvininkų asociacijos, Ugdymo plėtotės centro, knygynų, leidyklų, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos bei naujienų portalo „15min“ atstovai, aktyviausiai prie akcijos prisidėję viešųjų ir mokyklų bibliotekų darbuotojai.

Kaip rašoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime, susitikime aptarta „Knygų Kalėdų“ įtaka Lietuvos bibliotekoms ir skaitymo kultūrai, o susitikimo dalyviai išreiškė padėką už inicijuotą akciją ir kasmet sutelkiamą visuomenės dėmesį į bibliotekų poreikius ir skaitymo svarbą. Anot bibliotekininkų, kartu su šia Prezidentės rengiama akcija sugrįžo ir knygų dovanojimo tradicija.

Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė J. Steponaitienė sakė, kad ir šiais metais akcija buvo sėkminga, orientuota į žmones. Šiuo metu dar tikslinama dovanotų knygų statistika, tačiau jau žinoma, kad vien Lietuvos apskričių ir savivaldybių bibliotekoms bei jų filialams, neskaičiuojant švietimo įstaigų bibliotekų, yra padovanota per 17 tūkst. naujų knygų.

Beje, Prezidentė užsiminė, kad palieka būsimam Prezidentui spręsti šios akcijos ateitį, tačiau tikisi, kad tradicija bus tęsiama, o kitas šalies vadovas pasirinks jos formą.

Akcija „Knygų Kalėdos“ prasidėjo 2011 m., kai Prezidentė gavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos mažųjų lankytojų rašytą laišką su prašymu padovanoti naujų knygų jų bibliotekai.

Tradicija tapusioje akcijoje kasmet dalyvauja per 2500 Lietuvos bibliotekų, aktyviausios – apskričių ir savivaldybių viešosios, mokyklų bibliotekos. Ypač aktyviai įsitraukia rajonų bibliotekos, kaimo filialai. Per aštuonerius akcijos metus visos šalies bibliotekas papildė per 320 tūkst. naujų knygų.

Daugiau informacijos svetainėje knygukaledos.lt ir socialinėje paskyroje „Facebook“.