Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 28 d.

Nacionalinėje bibliotekoje vyko pasaulinis renginys „LT Game Jam 2019“

Sausio 25–27 dienomis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija sukvietė pageidaujančius į pasaulinės iniciatyvos „Global Game Jam“ renginį Lietuvoje – „LT Game Jam 2019“. Šiemet kompiuterinių žaidimų kūrėjų žaidynės organizuotas trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Nacionalinėje bibliotekoje vykusiame renginyje susirinko daugiau 300 kompiuterinių žaidimų kūrimo entuziastų, tiesioginę transliaciją internetu stebėjo apie 4000 žiūrovų. Žaidynių organizatorius nudžiugino statistika: Vilnius pagal dalyvavusiųjų skaičių buvo dešimtas pasaulyje ir trečias Europoje (po didžiausių Italijos ir Prancūzijos lokacijų).

Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje vykusio žaidimų kūrimo maratono metu sukurta 50 žaidimų. Dvi ištisas paras juos kūrė dailininkai, muzikantai, programuotojai, rašytojai, dizaineriai, prodiuseriai ir kiti kūrėjai.

Šių metų oficiali renginio tema – „Ką jums reiškia namai“. Žaidimų kūrėjai realizavo idėjas, kurios jiems asocijuojasi su namais. Pagrindinė „LT Game Jam“ misija – jungtis į komandas ir sukurti ką nors tikrai unikalaus, o ne varžytis tarpusavyje. Taigi dalyviai būrėsi į komandas ir dvi paras kūrė įvairius žaidimus ir jų idėjas.

Renginyje „LT Game Jam 2019“ buvo ne tik kuriami žaidimai, bet ir organizuotos paskaitos ir pokalbiai apie žaidimų industriją bei karjeros joje galimybes – ir fiziškai, ir tiesioginėje renginio transliacijoje. Juk svarbiausia – dalyvauti ir įrodyti, kad ir pats gali kurti žaidimus, net jei ateidamas į renginį to visai ir nemokėjai.

Kviečiame susipažinti su renginyje sukurtais žaidimais globalgamejam.org

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti oficialioje renginio interneto svetainėje.

Daugiau nuotraukų ›