Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 12 d.

Vasario 12 d.: projekto „Skaitymas su šunimi“ įvadinis susitikimas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje tęsiamas projektas „Skaitymas su šunimi“ ir nuo vasario 12 d. renkama nauja projekto dalyvių grupė. Ne pirmus metus vykstantis projektas sulaukė daug visuomenės dėmesio ir suteikė apčiuopiamos naudos jos dalyviams. Bendradarbiaujant su Kaniterapijos asociacija bibliotekoje kiekvieną savaitę organizuojamos edukacijos skaitymo sunkumų turintiems vaikams, kuriuose dalyvauja savanoriai su savo išmokytais šunimis.

Gyvūnų asistuojamoji terapija

Pasaulyje gerai žinoma profesionalios gyvūnų terapijos teikiama nauda: atidžiai atrinkti ir auklėti gyvūnai padeda greičiau atsigauti po psichologinių traumų, lengvina ligonių reabilitaciją, talkina įveikiant mokymosi sunkumus.

2013 m. sausio mėn. Lietuvoje įsteigta Kaniterapijos asociacija – visuomeninė organizacija, besirūpinanti kaniterapijos diegimu ir plėtojimu mūsų šalyje. Kaniterapija – alternatyvus ir (ar) pagalbinis gydymo, reabilitacijos būdas, kai norint pasiekti geresnės fizinės, emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius ir socialinius įgūdžius dalyvauja specialiai paruoštas šuo motyvacijai sustiprinti.

Projektas „Skaitymas su šunimi“

Atskira kaniterapijos veiklos gija – skaitymas su šunimi.

Koks šio recepto stebuklas? Šuo nepertraukia, netaiso ir be išlygų priima skaitantįjį – ši netikėta bičiulystė ramina ir motyvuoja įveikti kylančius sunkumus. Skaityti pasirenkamos knygos apie gyvūnus, dažniausia – apie šunis. Sukuriama jauki namų aplinka, skaitymo kampelyje jaukiai įsikuria trys geriausi draugai: vaikas, šuo ir šuns šeimininkas. Tėveliams tenka kantriai palaukti už durų. Projekte „Skaitymas su šunimi“ dalyvauja tik specialų egzaminą išlaikę, galiojantį pažymėjimą turintys šunys.

Kviečiame registruotis

Vasario 12 d. 16.30 vyks projekto įvadinis susitikimas. Apie projektą „Skaitymas su šunimi“ papasakos terapinio šuns Gongo vedlė Veslava Citovič-Rul. Taip pat kartu aptarsime būsimų susitikimų scenarijų, išsiaiškinsime darbo būdus, susipažinsime su taisyklėmis. Visus tokiuose skaitymuose norinčius dalyvauti pradinukus ir jų tėvelius kviečiame registruotis į ciklą jau dabar – įvadiniame susitikime lauksime būtent jų. Vėliau šio susitikimo dalyviai rinksis skaityti keturkojams klausytojams vieną kartą per savaitę (antradieniais, 16.30 val.). Kiekvienam vaikui bus skirta po 15 min. paskaityti šuniui ir su juo pabendrauti.

Dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Trumpai apie renginį

Data vasario 12 d.
Laikas 16.30 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Renginių kambarys (103 kab.), I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Organizatoriai Nacionalinė biblioteka, Kaniterapijos asociacija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“