Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 11 d.

Saugesnio interneto savaitė Nacionalinėje bibliotekoje

Vasario 4–8 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente vyko šviečiamosios Saugesnio interneto savaitės renginiai, kuriuose dalyvavo beveik 60 mokinių.

Tradicinė, jau 16-oji, Saugesnio interneto diena vasario 5 d. buvo minima daugiau nei 120 šalių. Šiemetės dienos šūkis – „Kurkime geresnį internetą kartu!“. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu bei skaitmeninėmis technologijomis.

2–4 klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti interaktyviuose žaidimuose: „Nuotraukų skelbimas internete“, „Saugių slaptažodžių dirbtuvės“, „Laikas prisijungus ir atsijungus“. Per juos buvo diskutuojama, ką mokiniai veikia internete, kiek laiko praleidžia juo naudodamiesi ir kiek daug įdomios veiklos vis dėlto galima surasti be planšetinio kompiuterio, kompiuterio ar mobiliojo telefono. Vaikai išmoko kurti saugius slaptažodžius ir sužinojo, kokias nuotraukas galima skelbti internete, kokią informaciją galima apie save pateikti ir kaip atpažinti pagrindines internete tykančias grėsmes. Mokiniai taip pat žaidė imitacinį žaidimą „Geresnis internetas – visų mūsų atsakomybė!“ ir turėjo galimybę įtvirtinti įgytas žinias spręsdami vadinamojo interneto surferio (naršytojo) testą apie saugų elgesį internete.