Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 23 d.

Vasario 25 d.: terapinio rašymo praktinės dirbtuvės

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia į antrąjį šiemet skaitytojų, pasakotojų, rašymo entuziastų susitikimą – terapinio rašymo praktines dirbtuves. Jei norite išsisakyti popieriuje, bet nedrįstate, jei baugina tuščias lapas ar griežtas vidinis kritikas – ateikite: padrąsinsime, įgalinsime, pabūsime drauge. Rašymo terapija – tai procesas, kur svarbus ne rezultatas, o ramus ir saugus buvimas su savimi. Rašant grupėje galima savo matymu pasidalinti su kitais, gauti atgalinį ryšį ir pamatyti platesnes perspektyvas.

Be to, rašymas – ir puiki psichoterapijos priemonė, padedanti atsipalaiduoti ar įprasminti tam tikrus įvykius. Rašydami esame atviresni ir mums daug lengviau papasakoti tiesą. Tiesą apie tai, kas mes esame, kaip jaučiamės, ką manome. Papasakoti savo istoriją.

Tyrimai rodo, kad, rašymas gerina nuotaiką, savijautą, mažina stresą, padeda efektyviau spręsti problemas. Tai būdas geriau pažinti save, lavinti kūrybiškumą, atsitraukti ir pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies, patirti naujų įžvalgų, pamatyti kitas galimybes.

Rašymo terapijos dirbtuvėse dalyviai kartu su psichoterapeute turės progą patyrinėti savo autentiškumą, pasigilinti į tai, kokie jie yra iš tikrųjų, koks juos lydintis šešėlis. Ankstesnė rašymo patirtis nebūtina.

Dirbtuvių vedėja – psichoterapeutė Jovita Klevinskienė,  Lietuvos ir Europos geštalto asociacijų bei Lietuvos biblioterapijos asociacijos narė. Jovita veda rašymo terapijos grupes, konsultuoja individuliai ir kviečia visus susidomėjusius bendrauti socialiniuose tinkluose.

Vietų skaičius ribotus, tad prašome iš anksto registruotis.

Trumpai apie renginį

Data vasario 25 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“