Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 20 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – Lietuvos kultūros atašė mokymai

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko Lietuvos kultūros atašė ir su jais dirbančių Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Lietuvos kultūros instituto darbuotojų mokymai, skirti bendradarbiavimui ir veiklos kokybei stiprinti.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pažymėjo, kad malonu, jog Nacionalinė biblioteka yra svarbi Lietuvos kultūros atašė susitikimų erdvė: „Biblioteka jau šimtą metų yra Lietuvos žinių erdvė, kurianti vertę visuomenei. Visuomet malonu, kai bibliotekos erdves užpildo tie, kurie atvyksta pasisemti žinių iš saugomų šaltinių, ir tie, kurie atvykę kuria savo ir Lietuvos istoriją.“

Nacionalinėje bibliotekoje vykusių mokymų metu Lietuvos kultūros atašė ir su jais dirbantys Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Lietuvos kultūros instituto darbuotojai diskutavo apie tai, kaip megzti bendrą kalbą apie Lietuvos kultūros sklaidą užsienyje. Buvo išryškintos gerosios patirtys ir jų analizės metu išskirti veiklos kokybės kriterijai. Taip pat identifikuotos ir tyrinėtos pasikartojančios probleminės situacijos, kelti klausimai, kurie ateityje vestų į kitokius sprendimus.

Mokymus vedė Milda Laužikaitė, asociacijos „Kūrybinės jungtys“ vadovė, ir Justas Tertelis, patyręs asociacijos mokymų programų kūrėjas ir fasilitatorius.