Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 7 d.

Kovo 7 d.: menininko prof. Gauthier’o Hubert’o (Belgija) paskaita

Kovo 20-ąją minima Tarptautinė frankofonijos diena, tad visą kovo mėnesį Lietuvoje vykstantys edukaciniai, kultūriniai renginiai supažindina su Prancūzijos, Belgijos, Šveicarijos ir kitų prancūzakalbių šalių kultūra. Šia proga Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija kartu su Valonijos ir Briuselio regionų agentūra Wallonie-Bruxelles International organizuoja atvirą Briuselio karališkosios akademijos tapybos skyriaus prof. Gauthier’o Hubert’o paskaitą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Renginyje belgų menininkas pristatys akademijoje įgyvendinamus projektus, magistro studijų ir „Erasmus“ mainų programų galimybes. 2017 m. studijų mainų patirtimi dalysis Vilniaus dailės akademijos studentė.

Menininkas kalbės apie savo sukurtus paveikslus, kurie stipriai siejasi su grožine literatūra. Prancūzų kalbos literatūra ir rašymo metodai suteikia jiems prasmę ir reikšmę. Plačiau apie menininką ›

Paskaita vyks anglų kalba.

Šiandien pasaulyje suskaičiuojama 274 milijonai prancūzakalbių. Iki 2050 metų, sparčiai demografiškai augant Afrikos žemynui, šis skaičius gali padidėti iki 700 milijonų. Tarptautinė frankofonijos organizacija vienija 84 valstybes nares ir vyriausybes (58 valstybės narės ir 26 narės stebėtojos). Šiemet sukanka 20 metų, kai Lietuva buvo priimta į Tarptautinę frankofonijos organizaciją stebėtojos teisėmis.

Trumpai apie renginį

Data kovo 7 d.
Laikas 15 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Valonijos ir Briuselio regionų agentūra (Wallonie-Bruxelles International)
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“