Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 8 d.

Kovo 8 d.: nacionalinį diktantą kviečiame rašyti Nacionalinėje bibliotekoje

Visus lietuvių kalbos puoselėtojus ir bendraminčius kviečiame dalyvauti 12-ajame Nacionalinio diktanto konkurse ir pasitikrinti lietuvių kalbos žinias. Organizatorių tikslas – skatinti žmones didžiuotis mus vienijančia kalba, o kartu ir savo valstybe. To siekia ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Nacionalinio diktanto konkurso partnerė, kviesdama visus, kurie neabejingi lietuvių kalbai, aktyviai prisidėti prie lietuviško žodžio puoselėjimo.

Diktantą kviečiame rašyti Nacionalinės bibliotekos Konferencijų salėje (V a.), kurioje telpa daugiau nei 100 dalyvių. Mes pasirūpinsime sėdima vieta, tačiau prašome atsinešti kokį nors daiktą kietu paviršiumi (segtuvą ar knygą), ant kurio galėtumėte rašyti. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

Primename Nacionalinio diktanto taisykles:

Diktanto tekstai rengiami bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija.

Konkurso dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo ir raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Ant lapo, kuriame rašomas diktantas, privalu užrašyti savo vardą, pavardę, mokyklą (jei esate moksleivis) ar įmonę (jei dalyvaujate kaip įmonės atstovas), adresą, telefoną ir e. pašto adresą. 

Asmenys, dalyvausiantys diktanto konkurso finale, apie tai informuojami asmeniškai.

Diktanto tekstas bus paskelbtas diktantas.lt ir vlkk.lt.

Dėmesio: dėl didelio dalyvių skaičiaus į finalą atrenkami tik geriausi darbai – mokytojų komisija darbus tikrina tik iki 5–6 klaidos. Parašius rekomenduojame pasilikti savo teksto kopiją ir pasitikrinti, kaip jums sekėsi, savarankiškai.

Nacionalinio diktanto konkurse negali dalyvauti lituanistai.

Nacionalinio diktanto konkurso globėja – Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Didžiuokimės sava kalba – viena seniausių pasaulyje!

Trumpai apie renginį

Data
kovo 8 d.
Laikas
11 val.
Trukmė 
1 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“