Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 6 d.

Kovo 6 d.: susitikimas su knygų „Bitės“ ir „Medžiai“ dailininku P. Socha

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Lenkijos institutas Vilniuje maloniai kviečia į Piotro Sochos ir Wojciecho Grajkowskio išskirtinių knygų „Bitės“ ir „Medžiai“ pristatymą ir susitikimą su šių knygų dailininku P. Socha (Lenkija).

P. Socha baigė Varšuvos dailės akademiją, kūrė iliustracijas daugeliui laikraščių ir žurnalų, dirbo vyriausiuoju žurnalo „Machina“ iliustratoriumi. Kartu su animacijos studija „Platige Image“ laimėjo „Golden Eagle“ apdovanojimą (1999 m.), apdovanotas ir meninio redaktoriaus prizu (1999 m.). Jo sukurtos iliustracijos knygai „Bitės“ pelnė tarptautinį pripažinimą. Abi knygos sulaukė didelio susidomėjimo Lenkijoje, kitose šalyse, taip pat ir Lietuvoje.

Susitikime dailininkas pasakos, kaip jam sekėsi piešti šias knygas, koks yra knygų dailininko gyvenimas Lenkijoje, kuo skiriasi piešti knygai, laikraščiui, žurnalui, kas dailininkui suteikė tarptautinį pripažinimą ir kt.

Knyga  „Bitės“ yra didžiulio formato, bet faktai ir joje pateikta informacija – apie visai mažyčius vabzdžius. Tačiau ne apie vabalus ar muses, o apie nuo seno ir lietuvių garbintas darbščiąsias darbininkes – bites. Sužinokite, kur ir kaip jos gyvena, ką veikia ir kaip bendrauja tarpusavyje. Knyga sužavės žaismingais ir įtraukiančiais piešiniais, leis iš arti apžiūrėti avilį, patiems leistis į medaus kopinėjimo darbus, o paskui smaližiauti skirtingų rūšių medaus. Tik atsargiai, kad bitės nesugeltų!

Knygos „Medžiai“ piešiniai – nuostabūs, spalvingi, detalūs. Tekstai informatyvūs, bet nesudėtingi, pritaikyti prie Lietuvos realijų. Versdami „Medžių“ lapus apie šiuos augalus sužinosite viską: jų sandarą, skirtumus, net rekordus ir legendas. Neužmiršti ir gyvūnai, kurie negali gyventi be medžių, ir žmonės, kurie iš medžių išmoko pasigaminti nuostabiausių dalykų.

Knyga baigiama prasmingu paraginimu: „Sodinkime medžius. Prieš nukirsdami medį, pagalvokime dukart. Mūsų protėvių miškai – tai miškai, pilni tūkstantmečių ąžuolų. Ir jie priklauso mūsų vaikams.“ Bet vaikams šią žinią pirmiausia reikia perduoti. Ši knyga tam idealiai tinka.

Renginyje laukiame pačių įvairiausių skaitytojų, gamtos mylėtojų ir saugotojų, kviečiame knygų iliustruotojus, dailininkus, šeimas su vaikais ir be jų, nes abu leidiniai skirti ne tik vaikams.

 Bus galimybė įsigyti knygas ir gauti autografus. 

Trumpai apie renginį

Data kovo 6 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Trukmė 1,5 val.
Partneris Lenkijos institutas Vilniuje
Daugiau informacijos www.lenkukultura.lt ir socialiniame tinkle „Facebook“