Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 28 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Vilniaus kolegija

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Vilniaus kolegijos direktorė dr. Žymantė Jankauskienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutartimi numatytas abipusiškai naudingas bendradarbiavimas organizuojant ir įgyvendinant bendrus kultūrinius, edukacinius renginius, projektus ir kitas veiklas, keičiantis žiniomis ir patirtimi kultūros, švietimo, mokslo, visuomeninio gyvenimo srityse. Nacionalinė biblioteka pagal galimybes prisidės prie studentų praktikos veiklų įgyvendinimo, o kolegija inicijuos su istoriniu ir kultūriniu paveldu susijusią veiklą, rengiant bendrus atvirus mokslinius seminarus, edukacines programas visuomenei ir Nacionalinės bibliotekos darbuotojams.

„Esame ir siekiame išlikti pajėgiausia kolegija Lietuvoje, todėl nuolat ieškome naujų galimybių, iššūkių ir patirčių. Atsinaujinusi Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka – moderni, inovatyvi, veržli ir atvira institucija, patraukli tiek savo erdvėmis, tiek teikiamomis paslaugomis. Tai puikus pavyzdys, kokia turėtų būti šiuolaikinė organizacija, lygiuojamės į tai ir džiaugiamės abipusėmis bendradarbiavimo galimybėmis“, – sakė Vilniaus kolegijos direktorė dr. Ž. Jankauskienė.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius akcentavo ne tik puikius Vilniaus kolegijos veiklos aspektus, novatoriškumą, bet ir strategiškai naudingą geografinę padėtį. „Kolegija vis labiau artėja prie Nacionalinės bibliotekos, o ši sutartis atveria papildomų galimybių kolegijai tapti perspektyvia kuriamo Žinių kvartalo dalimi, kai bendrai sąveikai susitelkia 15 minučių atstumu aplink biblioteką esančios kūrybinės, verslo, politikos institucijos“, – kalbėjo prof. dr. R. Gudauskas.

Prieš pasirašant sutartį įvyko keletas dvišalių konsultacijų dėl konkrečių bendradarbiavimo galimybių. Ją pasirašant taip pat dalyvavo Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė, Vilniaus kolegijos bibliotekos vadovė Kristina Blaževičienė.