Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 1 d.

Nacionalinės bibliotekos atstovai tęsia darbą IFLA komitetuose

Lietuvos bibliotekininkų draugija (LBD) dalinasi puikiomis žiniomis iš Tarptautinės bibliotekų asociacijų ir institucijų federacijos (IFLA) būstinės. Draugijos deleguoti atstovai ir toliau tęs darbą IFLA nuolatiniuose komitetuose. Antrajai kadencijai perrinkti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, kuris dirbs Vadybos ir rinkodaros nuolatiniame komitete, ir LBD pirmininkė, Nacionalinės bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktorė Jolita Steponaitienė – Komplektavimo ir kolekcijų valdymo nuolatiniame komitete. Šių komitetų kadencija truks iki 2023 metų.

Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus prof. dr. R. Gudausko kandidatūra taip pat yra pasiūlyta į vieną aukščiausių valdymo organų – IFLA Tarybą (angl. Governing Bord) 2019–2021 metų kadencijai. Prof. dr. R. Gudauską į Tarybą delegavo šešios organizacijos. Įgyvendinant naują IFLA strateginę programą, šie rinkimai turės reikšmės būsimam IFLA valdymui, o Lietuvos atstovas į tokią aukštą poziciją yra siūlomas pirmą kartą.

Kaip skelbiama laiške, skirtame Tarybos narių rinkimams, IFLA siekia didinti pasiekimus ir savo veiklos poveikį, todėl jai reikia energingų, atsakingų ir kompetentingų asmenų, kurie galėtų dirbti šioje organizacijoje. Jų įgūdžiai ir patirtis turėtų atspindėti visus pasaulio regionus, išrinkti nariai turėtų atstovauti visiems bibliotekų tipams ir profesinėms specializacijoms.

Balsavimas IFLA Tarybos rinkimuose vyks iki balandžio 19 d. Balsavime gali dalyvauti tikrieji IFLA nariai.