Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 22 d.

Kovo 22 d.: monografijos apie Juodkrantės kurorto „aukso amžių“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresniosios mokslo darbuotojos doc. dr. Nijolės Strakauskaitės monografijos „Juodkrantės kurorto „aukso amžius“: nuo susikūrimo XIX a. viduryje iki katastrofos 1945 m.“ pristatymą.

Leidinyje patraukliai perteikta daugiau kaip 150-ies metų Juodkrantės kurorto istorija. Juodkrantė – ne tik pirmasis kurortas Kuršių nerijoje, bet ir vienas garsiausių rytinėje Baltijos pakrantėje iki pat Pirmojo pasaulinio karo. Schwarzort vadintas kurortas XIX–XX a. sandūroje pritraukdavo daugiau kaip 4000 poilsiautojų ir buvo gerai žinomas, nes pateko į Europoje platintus kurortų reklamos leidinius.

Knyga supažindins skaitytojus su kurorto įkūrimo aplinkybėmis, išryškinant gintaro kasimo firmos Stantien&Becker veiklos Juodkrantėje reikšmę ir Eduardo Stellmacherio vaidmenį, kai atokiame žvejų kaime XIX a. 7–8 dešimtmetyje buvo formuojami kurorto kontūrai. Knyga svarbi Kuršių nerijos kurortų istorinės dvasios gaivinimui ir Juodkrantės, kaip poilsio vietos, patrauklumui.

Leidinys gausiai iliustruotas unikaliomis nuotraukomis (iš Liudviko Rėzos kultūros centro ir kt. fondų), atspindinčiomis kurorto kasdienybę ir kraštovaizdį XX a. pirmoje pusėje.

Knygos leidybą rėmė Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Neringos savivaldybė, Gedimino Kuprevičiaus labdaros ir paramos fondas „Gerasis ruonis“.

Trumpai apie renginį

Data kovo 22 d.
Laikas 16 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Rėmėjai Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Neringos savivaldybė, Gedimino Kuprevičiaus labdaros ir paramos fondas „Gerasis ruonis“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“