Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 12 d.

Tautos knyga „Pasižadėjimas Lietuvai“ iškilmingai perduota Nacionalinei bibliotekai

Lietuva pirmadienį šventė Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Ta proga Lietuvos Respublikos Seime vyko iškilmingas posėdis, kuriame Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atstovams ilgalaikiam saugojimui buvo perduota išskirtinė knyga „Pasižadėjimas Lietuvai“. Knyga metus laiko keliavo per šalį ir visi norintys joje galėjo įrašyti savo moralinį įsipareigojimą Tėvynei.

2018 metais švęsdami atkurtos Lietuvos valstybės jubiliejų turėjome daug galimybių dar kartą įvertinti pastarojo šimtmečio politinių, istorinių ir kultūrinių procesų svarbą. Į didžiulį srautą vykusių iškilmių, minėjimų, renginių ir darbų sklandžiai įsiliejo ir prasminga Seimo Pirmininko prof. Viktoro Pranckiečio „Pasižadėjimų Lietuvai“ knygos iniciatyva. Tai – galimybė kiekvienam šalies piliečiui tapti kito Lietuvos šimtmečio signataru. Seimo pirmininkas V. Pranckietis iškilmingame posėdyje teigė, kad šiandien Lietuva švenčia reikšmingų permainų liudijimą. „Labai svarbu, kad valstybės atkūrimo gyvoji atmintis ir pasakojimai būtų perduodami ateities kartoms, kad jie taptų nenuginčijamu mūsų laisvės, mūsų nepriklausomybės ir mūsų atsparumo genu. Minėdami istoriją stipriname savo tikėjimą valstybe“, – tvirtino parlamento vadovas.

Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja informacijos išteklių ir paslaugų plėtrai Sandra Leknickienė priimdama garbingą dovaną pažymėjo, kad šiais metais Nacionalinės bibliotekos bendruomenė mini savo organizacijos veiklos šimtmetį. „Žvelgdami į ateitį, vykdydami ir parlamentinės bibliotekos misiją, priėmę saugoti šią brangią knygą, užtikriname Jus, kad Lietuvos žmonės ir mūsų šalies svečiai galės susipažinti su knygoje įrašytais žmonių pasižadėjimais savo Tėvynei ne tik dabar, bet ir po šimto ir daugiau metų“, – iš Seimo tribūnos sakė S. Leknickienė.

Artimiausiu metu knyga „Pasižadėjimas Lietuvai“ bus viešai eksponuojama Nacionalinėje bibliotekoje.