Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 25 d.

Kovo 25 d.: „Pasakų terapijos kūrybinės dirbtuvės“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia savo narius ir visus besidominčiuosius išmėginti pasakų magiją ir dalyvauti „Pasakų terapijos kūrybinėse dirbtuvėse“.

Pasakų terapija – vienas iš biblioterapijos metodų asmenybei pažinti ir ugdyti, pasitelkiantis vieną seniausių žmonijos pasakojamosios tradicijos žanrų. Pasakas pažįstame nuo vaikystės, daugelį vien jų klausymas veikia raminamai. Liaudies pasakose užkoduota, o kartais labai tiesmukai išreikšta išmintis – elkis dorai ir tau bus atlyginta. Visų skriaudžiamam „kvaileliui“ dėl jo gerumo ir dėmesio iš pažiūros nereikšmingiems dalykams padeda pats likimas. Psichologai pripažįsta Hanso Kristiano Anderseno pasakų terapinį pobūdį. Rašytojo jautrus žvilgsnis į gyvenimą, taiklūs pastebėjimai apie jausmus, žmogaus sielą išlieka aktualūs ir XXI amžiuje.

Terapiškai veikia ne tik pasakų klausymas, skaitymas, interpretavimas, bet ir kūrimas ar epizodų perrašymas. Kurdami pailsime, išreiškiame savo asmenybę, atrandame mažiau pažinias savybes, o dalydamiesi kūryba praturtiname vienas kitą.

Renginyje bus pristatytas pasakų terapijos metodas, aptarti jo veikimo būdai ir čia pat praktiškai išbandomas veiksmingumas – grupėje bus kūrybiškai improvizuojama pasitelkus vieną iš H. K. Anderseno pasakų.

Renginio vedėja – dr. Daiva Janavičienė, biblioterapijos specialistė, Lietuvos biblioterapijos asociacijos atsakingoji sekretorė ir Lenkijos biblioterapijos draugijos narė, biblioterapijos taikymo bibliotekose pradininkė Lietuvoje, daugelio straipsnių ir metodinių priemonių autorė. Daiva aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose, vadovauja biblioterapijos grupėms ir mielai dalijasi patirtimi su visais besidominčiais.

Vietų skaičius ribotas, būtina registracija.

Trumpai apie dirbtuves

Data kovo 25 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“